Alina Popescu, fostul comisar-sef din Slatina, s-a pensionat in luna iunie, iar dupa o luna a fost angajata din nou in MAI, pe functia de consilier al ministrului Carmen Dan, cumuland din pensie si salariu o suma de 30.000 de lei. 

Scandalul pensiilor speciale scoate la iveala unele pensionari si angajari din MAI cel putin ciudate. Mai multi ofiteri au primit aprobare pentru iesirea la pensie, iar la scurt timp au fost angajati, din nou, in minister. In felul acesta, beneficiaza si de pensie, si de salariu.

Este si cazul Alinei Popescu, fostul comisar-sef din Slatina, care a facut cerere de pensionare in iunie si, o luna mai tarziu, a fost angajata din nou, in functia de consilier al ministrului Carmen Dan.

Dumitru Coarna, presedintele Sindicatului Politistilor, a declarat ca va sesiza Parchetul privind pensionarea Alinei Popescu: „Comisarul-sef de la Slatina, Popescu Alina, a fost adusa la 1 ianuarie la MAI, i-au majorat salariul, consistent, au tinut-o fix 6 luni, cat zice legea, au pensionat-o la 44 de ani si au reincadrat-o pe aceeasi functie, deci pensie zece mii de lei si, acum, cu salariul, trece de douazeci de mii lei. Este ilegal! Este o infractiune. Este consilier de ministru in MAI”, potrivit realitateaoltului.ro.

MAI confirma spusele lui Dumitru Coarna, insa precizeaza ca totul s-a desfasurat in mod legal: „Alina Popescu a fost eliberata din functie si pusa la dispozitie in luna iunie, ca urmare a incetarii mandatului demnitarului – odata cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a iesi la pensie, in conditiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul politistului, varsta acesteia fiind de 44 ani si 7 luni. Ulterior, in luna iulie, dupa numirea noului Guvern, persoana a fost incadrata in functia de consilier al ministrului, ca personal contractual, in conditiile Ordonantei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administratia publica centrala”.

In aceeasi situatie se afla si Catalin Breazu, fostul director general adjunct al MAI, Directia Generala de Management Resurse Umane si Cornel Ciocoiu, secretar de stat in ministerul de Interne, care a iesit la pensie la 45 de ani, cu grad de general si a fost reincadrat in functie la doar cateva zile. Acesta are in prezent pensie de 13.000 lei pe luna si salariu de peste 10.000 lei lunar.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.