Trupul neinsufletit al pictorului spaniol Salvador Dali a fost exhumat joi seara, la 28 de ani dupa moartea artistului, in urma unei hotarari judecatoresti pronuntate intr-un proces de paternitate, ce a fost demarat de o ghicitoare in carti de tarot care afirma ca este fiica unica a artistului, informeaza AFP.

Medicii legisti care au exhumat ramasitele lui Salvador Dali, joi seara, in vederea stabilirii paternitatii intr-un proces intentat de o femeie, au declarat ca mustata artistului este aproape intacta la aproape 30 de ani de cand a fost inmormantat, scrie The Times, potrivit News.ro.

Par, oase si unghii au fost extrase din ramasitele mumificate pentru a determina daca o clarvazatoarea este fiica pictorului suprarealist.

María Pilar Abel Martínez, in varsta de 61 de ani, o ghicitoare in carti de tarot, sustine ca este fructul unei legaturi dintre Dali si mama sa din 1950.

Daca cererea sa va avea succes, Pilar Abel ar putea mosteni un sfert din averea artistului, adica 300 de milioane de euro.

In spatele usilor inchise, o echipa de experti a exhumat corpul lui Dali din cripta in care a fost ingropat, la Dali Theatre-Museum din Figueres, provincia Girona. Mostrele prelevate vor fi trimise la institutul de toxicologie de la Madrid, unde Pilar Abel a depus deja o proba de saliva. Rezultatul va fi gata in cateva saptamani, potrivit lui Enrique Blanquez, avocatul din oficiu al lui Pilar Abel.

”Vreau doar sa stiu adevarul. Sunt increzatoare, foarte multumita”, a spus jurnalistilor Pilar Abel, care s-a nascut si a crescut in Figueras, orasul natal al lui Dali.

Pilar Abel a mai afirmat ca se lupta de 10 ani sa obtina aceasta recunoastere si ca a facut deja trei teste ADN, ale caror rezultate nu i-au parvenit. Fapt pe care AFP nu l-a putut verifica.

Pictorul Salvador Dalí (1904 - 1989) a fost un reprezentant de seama al curentului suprarealist in arta. Faima a cunoscut-o in 1931, odata cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”. Gratie talentului si aparitiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedeta mondiala, care a reusit sa foloseasca influenta mass-media pentru a isi spori averea si gloria.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.