Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula, valul de caldura extinzandu-se in sudul si in vestul tarii.

"In cursul zilelor de luni si marti, valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi in accentuare in vestul si local in sudul si centrul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor", se arata in atentionare, potrivit hotnews.ro.

"Luni temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, mai ridicate - spre 37...38 de grade - in Banat, sudul Crisanei si vestul Olteniei.

Marti valorile termice diurne vor fi cuprinse intre 34 si 37 de grade, izolat mai ridicate, in jurul a 38 de grade in Banat si vestul Olteniei.

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

In jumatatea de nord-vest a tarii, luni si marti, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica temporar accentuata.

In cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va mentine ridicat in regiunile sudice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestari specifice instabilitatii atmosferice", anunta meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.