Mafia siciliana, care se confrunta cu probleme financiare in Italia, urmeaza un "traseu migrator" spre Germania. 

Conditiile economice nefavorabile si campaniile derulate impotriva crimei organizate i-au determinat pe reprezentantii clanurilor mafiote siciliene sa se orienteze catre un alt "paradis promis". Germania este tara spre care isi indreapta atentia, in cautarea de noi oportunitati pentru afaceri.

"Traseul"
a fost identificat dupa ce 19 suspecti de trafic de droguri au fost arestati in vestul Germaniei. Politia a confiscat bunuri in valoare de 4 milioane de euro in timpul raidului. Drogurile intrau in Germania pe ruta albaneza. Potrivit anchetatorilor, traficantii activau in serviciul familiei Mondino, banda mafiota din Palermo.

De asemenea, cel mai puternic clan mafiot din Sicilia, Cosa Nostra, este banuit ca si-ar extinde afacerile pe teritoriul german. „Mafia italiana, inclusiv puternicul clan ‘Ndrangheta din Calabria, a investit bani si bunuri in Germania in ultimii ani. Asemenea companiilor legale din Europa, si ei au gasit aici oportunitati de afaceri foarte profitabile”, a declarat Giuseppe Campobasso, seful unitatii anti-drog a politiei financiare din Palermo, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.