Trenul electric de epoca a fost scos duminica din depou si pus la dispozitia turistilor. "Sageata Verde" se deplaseaza pe traseul Arad-Ghioroc. 

Trenul face curse duminica si urmareste traseul: carier Micalaca (Arad), cu scurte opriri in Mandruloc si Sambateni, unde turistilor le sunt prezentate scurte programe artistice. Prima curse cu Sageata Verde a fost intampinata la Sambateni de primarul Ioan Turcin, care i-a asteptat pe turisti cu paine, sare si tuica.

La Ghioroc, primul obiectiv vizitat este Depoul de tramvaie, ce va deveni un Muzeu al Transportului aradean, care va prezenta machete ale autoturismelor si avioanelor, fabricate in oras, tramvaie, vagoane, autoutilitare. Pe lista destinatiilor se numara si Muzeul Viei si Vinului, ce contine piese arheologice, unelte, instalatii, documente si fotografii.

"Sageata verde" este considerata un adevarat simbol al judetului Arad. A facut prima cursa la 1 decembrie 1906, potrivit agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.