Asigurarile sunt instrumente absolut necesare pentru o companie, fiind singurele in masura sa protejeze firma si angajatii ei de scenarii limita, dar posibile.

In ultimii ani riscurile cu care se confrunta afacerile au crescut. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut noi riscuri, iar avansul ei rapid a facut redundante nume de corporatii care pana nu de mult erau pe buzele tuturor. Antreprenorii trebuie sa fie constienti ca odata porniti pe drumul acesta isi pun la bataie resursele, si ca exista riscuri inca de la primul angajat, atrage atentia investitorul american John Boitnott. Asigurarile devin, asadar, absolut necesare inca de la startul unei afaceri. Iata care sunt tipurile de asigurari pe care orice companie ar trebui sa le incheie pentru a fi protejata:

1. O asigurare ampla, generala, pentru mai multe tipuri de riscuri

Primul tip de asigurare de care o firma are nevoie este una cu spectru larg, in care sa se incadreze mai multe tipuri de riscuri. Cu o astfel de asigurare se pot obtine despagubiri pentru pagube materiale, vatamari corporale, cheltuieli de judecata, cheltuieli de limitare sau diminuare a pagubelor. Indiferent de tipul afacerii sau de dimensiunile ei, o astfel de asigurare este necesara pentru ca acopera mai multe tipuri de riscuri.
Odata ce consulti avantajele asigurarii de raspundere civila este clar de ce este prima polita pe care trebuie sa o aiba in vedere un antreprenor. De altfel, ea este destinata persoanelor juridice si ofera o protectie completa pentru diverse prejudicii provocate din culpa asiguratului.

2. Bunurile companiei merita asigurate inca din momentul in care sunt achizitionate

O companie are nenumarate bunuri pretioase. Primul este insusi sediul. In cazul in care compania detine cladirea in care activeaza, este nevoie absoluta de o asigurare a ei. Dar chiar si daca firma nu detine cladirea, tot e nevoie sa-si asigure aparatura necesara activitatii – servere, computere si alte device-uri. Este nevoie de o astfel de asigurare pentru ca exista nenumarate situatii posibile in care acestea nu mai pot fi utilizate, iar compania are de pierdut din cauza asta.
In cazul in care bunurile sunt distruse sau furate, asiguratorul plateste daunele si firma poate sa-si reia activitatea fara sincope in procese.

3. Asigurare de intrerupere a afacerii

Asigurarea de intrerupere a afacerii este necesara in cazul in care afacerea sufera pierderi de venituri din cauza unui dezastru. Pare extrema, dar este foarte utila, pentru ca este asigurarea de care nu vrei sa ai nevoie niciodata, dar care in caz de nevoie devine salvatoare.

Citeste si:
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, asigurări către români: „Nu...
Ministrul de Externe, Bogdan...

Din pacate, putine afaceri au aceasta asigurare, se arata intr-un articol al publicatiei americane Entrepreneur. Totusi, aceeasi publicatie noteaza ca este o asigurare pe care ar trebui sa o aiba in vedere businessurile, deoarece incidentele naturale majore (furtuni, cutremure si alte fenomene de acest tip) au devenit tot mai dese, crescand de la 400 pe an (la nivel global) la mai mult de 600.

Cele trei tipuri de asigurari nu sunt singurele necesare unei companii, insa sunt primele pe care un antreprenor ar trebui sa le ia in calcul, deoarece sunt necesare inca de la lansarea firmei. De altfel, pentru ca riscurile se intetesc de la an, la an, tot mai multe firme opteaza pentru asigurari care sa le ofere protectie in situatii neprevazute.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.