Business 9 Iunie 2017 15:28 de Clara Vacaru
In octombrie 2016, Eugen Rasoiu (owner-ul Borealy.ro, magazin online de cadouri si bijuterii) a inceput primul curs de vanzari pe Amazon.com din Romania - Amazon Set-Up. In doar 4 luni a invatat particularitatile vanzarii pe Amazon.com si a listat primul produs. Acum are 3 produse live si inca 3 pe drum spre Amazon, iar vanzarile si banii au inceput sa vina.

Reporter: Cum ai avut aceasta idee de a vinde pe Amazon.com?

Eugen Rasoiu
: De mai mult timp cautam o idee de business pe care sa o pot pune in practica de oriunde din lume si care sa imi ofere libertatea de a calatori si a petrece timp cu familia si cu cei doi copii mici. Si imediat cum am vazut prezentarea cursului Amazon SetUp tinut de Hudi si Claus am stiut ca este oportunitatea pe care o cautam. Asa ca m-am inscris pe loc si am platit cursul Amazon SetUp editia a 2-a.

Reporter: Crezi ca ai fi putut incepe acest business si fara cursul facut?

Eugen Rasoiu
: Cu siguranta ca as fi putut incepe si pe cont propriu, dar cu siguranta as fi dat gres si as fi pierdut toti banii investiti. Si spun asta avand in spate 8 ani de experienta in e-commerce-ul romanesc, prin magazinul meu online de cadouri Borealy.ro, care este lider pe aceasta nisa in Romania ca si cifra de afaceri.

Reporter: Ce anume mai exact te-a convins sa platesti banii pentru curs si sa incepi afacerea pe Amazon.com?

Eugen Rasoiu: Din fire sunt sceptic cand vine vorba de cursuri online. Motivul e ca in 99% din cazuri valoarea adusa de curs nu justifica suma ceruta si ca trainerii nu sunt oameni care au avut succes in domeniul pe care il prezinta. Cei mai multi sunt traineri de profesie ceea ce e ok insa le lipseste experienta practica si know how-ul pe care nu il poti obtine decat trecand tu insuti prin procesul extrem de dificil de lansare a unei afaceri noi. Insa, in acest caz cei doi traineri - Hudi si Claus - sunt mai mult decat buni traineri, sunt antreprenori de succes, care au inceput de la zero si au ajuns sa vanda, in doar 2-3 ani de la lansare, de sute de mii de dolari pe an pe Amazon.com. Iar acest lucru este confirmat de ei prin imagini aratate in timp real din contul lor din Amazon. Deci succesul lor m-a convins si faptul ca vorbeau din propria experienta.

Citeste si:
3 avantaje ale cumpararii cadourilor de Craciun din magazine online
3 avantaje ale cumpararii...

Reporter: Care sunt avantajele de a vinde pe Amazon.com?

Eugen Rasoiu
: In primul rand ca nu trebuie sa gestionezi tu stocurile fizice si nici sa impachetezi nici un produs (lucru pe care eu in Romania il fac de peste 8 ani de zile in cadrul magazinului meu online). Amazon o face pentru tine iar tu poti fi oriunde in lume. Tot ce iti trebuie e un laptop. In al doilea rand oportunitatea data de marimea pietei din SUA a comertului online. Practic cu un mindset potrivit si cu informatiile din cursul Amazon Set-Up poti scala un business pana la sume spectaculoase. Sunt in Romania vanzatori pe Amazon.com, cu 2-3-4 ani vechime care vand de 500.000 USD pe luna, la o marja de profit de 20-30%. Asadar, se poate, iar piata reprezentata de Amazon nu e nici pe departe saturata.

Reporter: Care sunt riscurile de vinde pe Amazon.com?

Eugen Rasoiu: Lipsa de strategie te va duce cel mai probabil sa renunti la aceasta activitate dupa ce pierzi niste bani. Practic, ca sa ai succes pe Amazon, trebuie sa sti care e strategia castigatoare, care a mers la altii si care va merge si la tine daca o vei aplica intocmai. Fara acest know-how va spun exact ce i s-ar intampla cuiva care decide sa inceapa acest business pe cont propriu: va alege un produs la intamplare, va da comanda in China la un producator, il va trimite in SUA la Amazon si cel mai probabil ii va ramane blocat transportul in vama din SUA. Daca insa reuseste sa il trimita pana la Amazon, nu va sti cum sa optimizeze acel produs sa apara in prima pagina de rezultate pe Amazon si nu va vinde nici macar un produs din intreg stocul cumparat. E un scenariu care li s-a intamplat multora si li se va mai intampla si altora in viitor care cred ca investitia intr-un curs nu merita fiindca informatia exista si pe internet gratuit. Dupa ce pierd 5000-7.000 de dolari vor realiza importanta unui curs si a unei comunitati care sa te sprijine.

Citeste si:
De ce să alegi cursuri de perfecționare în persoană
De ce să alegi cursuri de...

Reporter: Ce ti s-a parut cel mai util la cursul facut de tine?

Eugen Rasoiu
: Ca am invatat o modalitatea de selectie a produsului pe care nu o stiam, ca am inteles cum se optimizeaza un produs pe Amazon (ceea ce e total diferit de Google cu care eram obisnuit pana acum) si ca iti ofera acces la o comunitate de cateva sute de persoane care vand pe Amazon si care te pot ajuta in orice moment ai un blocaj (comunitatea Amazonienii). Sigur cineva din comunitate s-a mai lovit de acea problema si iti va spune cum a trecut peste ea. Iar numai valoarea adusa prin faptul ca faci parte dintr-o astfel de comunitate acopera costul cursului si poti considera cursul in sine un bonus gratuit, si nu exagerez cand spun acest lucru.
Reporter: Unde esti tu acum cu business-ul pe Amazon? Ce realizari ai avut si ce realizari te astepti sa ai in viitor?
Eugen Rasoiu: Sunt inca la inceput (abia am inceput de cateva luni), dar am produse in prima pagina de cautari (pe keyword-uri importante) si vanzari constante zilnice. Ca si cifre, ma astept sa am incasari totale anul acesta de 100.000 USD, iar intr-un an de zile sa ajung la un profit net lunar de 5.000 - 7.000 USD pe luna, cu o dublare anuala pentru urmatorii 3 ani.

Citeste si:
Școlile sunt îndrumate să nu scurteze durata cursurilor pentru a...
Ministerul Educației solicită...

Reporter: Pentru cine crezi ca este acest tip de business? este pentru toata lumea?

Eugen Rasoiu
: Nu, cu siguranta nu este pentru toata lumea. Este pentru cei ce vor un business pe termen lung, care sa le aduca libertatea de a calatori si a petrece timpul asa cum isi doresc, fara sa fie legati de un birou fix cu program de la 09.00 la 18.00. Este un business care necesita o investitie initiala de 5.000-7.000 USD si un timp alocat zilnic (2-3 ore) pentru a lansa un prim produs. Este un business pentru antreprenori care stiu ca e nevoie sa incerci lucruri noi pentru ajunge la rezultate diferite dacat cele pe care le ai in prezent.

Reporter: Cum pot afla mai multe informatii despre acest business si despre acest curs cei interesati sa inceapa o afacere pe Amazon?
Eugen Rasoiu: Foarte simplu, sa intre pe pagina de prezentare a cursului - Curs SetUP 4 - Cum sa ai succes pe Amazon - si acolo vor gasi toate informatiile necesare. Eu l-am facut si il recomand cu incredere.

Citeste si:
Jador are planuri mărețe. Artistul s-a înscris la master: „La...
Jador are planuri mărețe....

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.