Business 26 Mai 2017 08:52
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a sustinut la un post de televiziune ca este posibil ca Guvernul s-ar putea sa ia decizia sa nu mai foloseasca consultanti fiscali.
"Si mai sunt doua chestiuni legate de capacitatea administrativa, logistica si informatica a ANAF - este o problema, si alta problema o reprezinta necesarul de 30, 30 si ceva de mii de consultanti fiscali. Si s-ar putea sa luam decizia ca sa nu mai folosim consultanti fiscali si sa amanam cu un an, adica sa intre in vigoare din 2019 practic (introducera deducerilor pe baze de chitante, n.r) , perioada in care sa informatizam adminstratia si omul sa nu mai fie nevoit sa aiba acei consultanti fiscali pentru ca va primi prin sistem informatic formularele pe care sa le trimita inapoi si sa-si plateasca si taxele si impozitele", a spus presedintele PSD, citat de hotnews.ro.

De asemenea, social-democratul este de parere ca este necesara "compatibilizarea sistemelor informatice". "ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finante are un alt sistem informatic, administratiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite si lucram acum cu o echipa mai larga in asa fel incat sa se uniformizeze sistemele informatice", a spus el, potrivit ziaruldeiasi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.