Business 23 Mai 2017 00:02 de Clara Vacaru
 Presedintele Donald Trump a scris istorie luni dupa-amiaza, devenid primul lider american care a vizitat in timpul mandatului Zidul Plangerii, un loc de rugaciune care a generat tensiuni constante intre musulmanii, crestinii si evreii din Ierusalim, transmite NBC News.

Aceasta vizita istorica face parte din eforturile presedintelui american de a atrage atentia asupra ”nevoii de unitate intre cele mai mari trei religii ale lumii” in prima sa vizita internationala dupa investirea sa la Casa Alba, scrie News.ro.

Oprirea lui Trump la Zidul Plangerii are loc dupa vizita sa de duminica in Arabia Saudita, unde i-a indemnat pe liderii musulmani sa-i alunge pe teroristi si musulmani, si inainte de intalnirea sa cu Papa Francisc.

La Zidul Plangerii, presedintele american si-a acoperit capul cu ”kipa” evreiasca. Acesta a stat cateva minute singur langa zid, inainte de a strecura un bilet intre crapaturile sale, o traditie respectata de multi crestini care ajung la Ierusalim.

Multi pelerini lasa bilete cu rugaciuni intre crapaturile zidului, acestea fiind stranse periodic si ingropate in cimitirul de pe Muntele Maslinilor.

Obama a vizitat Zidul Plangerii in timpul campaniei prezidentiale

Barack Obama a vizitat Zidului Plangerii atunci cand era candidat in alegerile prezidentiale din Statele Unite. Biletul lasat de acesta intre crapaturile zidului a fost recuperat de un student la teologie, care l-a vandut unui ziar din Israel.

Atat Prima Doamna, cat si fiica Ivanka Trump si ginerele Jared Kushner i s-au alaturat presedintelui american in timpul vizitei de la Zidul Plangerii si Mormantul Sfant.

George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush si Barack Obama au vizitat acest loc de rugaciune al evreilor, crestinilor si musulmanilor ca cetateni privati sau candidati, incercand sa stea departe in timpul mandatului prezidential de Zidul Plangerii.

Vizita presedintelui american a fost complicata, dupa ce mai multi congresmeni americani le-au transmis oficialilor israelieni ca Netanyahu nu ar trebui sa se alature lui Donald Trump, pentru ca Zidul Plangerii ”nu tine de teritoriul” Israelului.

”Acesta este in Cisiordania. Este o vizita privata a presedintelui, nu este treaba voastra”, a declarat saptamana trecuta un congresmen din Statele Unite.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Casa Alba a intervenit ulterior, precizand ca aceasta nu este pozitia SUA si cu siguranta nu este pozitia presedintelui Donald Trump.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.