Business 2 Mai 2017 12:42
Ideile preconcepute ii fac pe multi sa excluda din start apartamentele situate la ultimul etaj, desi acestea pot avea numeroase avantaje in fata celor situate la etajele intermediare.

Multe dintre problemele care erau atribuite apartamentelor de la ultimul etaj provin din perioada comunista si au fost rezolvate in ultimii ani. Daca multi se tem sa isi ia o locuinta la parter de teama hotilor si a faptului ca multe inca au grilaje la geamuri, apartamentele situate la ultimul etaj au o serie de beneficii dificil de ignorat. Iar micile probleme pot fi rezolvate rapid, astfel incat sa nu ai parte de neplaceri in noua ta casa. Iata care sunt principalele mituri din jurul acestor locuinte:

Pretul mic, motiv de suspiciune pentru cumparatori

Pretul apartamentelor situate la ultimul etaj este cu aproximativ 10% mai mic decat cel al locuintelor de la etajele intermediare si, de multe ori, poate fi negociat destul de usor. Cu toate acestea, cumparatorii specifica din start agentului imobiliar ca nu vor sa stea la ultimul etaj. Pretul in sine este un motiv de suspiciune pentru cei carora li se pare ca oferta este prea buna pentru un apartament in care nu exista mari probleme.

Dureaza cateva luni pentru a vinde un astfel de apartament, potrivit imopedia.ro, insa avantajul este ca iti poti cumpara, la ultimul etaj, o locuinta cu trei camere, cu aceeasi suma pe care ai plati-o pentru un apartament cu doua camere, dar la un etaj intermediar.

Apa calda ajunge mai greu la ultimele etaje

Inca mai exista blocuri in care sistemul de curgere a apei calde nu functioneaza la fel de eficient si la ultimele etaje, unde presiunea este redusa, iar apa vine greu pe conducta, mai ales dimineata si noaptea tarziu. Insa aceasta problema poate fi rezolvata extrem de simplu, prin instalarea unei astfel de centrale termice de apartament, care iti asigura atat confortul termic in locuinta, la un pret mai mic, cat si garantia ca vei avea apa calda la discretie, la o presiune optima. Dupa cum vezi, centralele au numeroase avantaje in fata serviciilor furnizorilor de agent termic, iar pe timpul iernii, principalul beneficiu este reducerea cheltuielilor la intretinere.

Blocurile nu au acoperisul bine izolat

Citeste si:
Peste 400 de specialiști din 13 țări vin pe 22 februarie la...
Peste 400 de specialiști din...

Chiar si blocurile mai vechi au rezolvat problema izolatiei acoperisului, astfel incat apartamentele de la ultimul etaj nu mai au parte de infiltratii de apa sau de inunatii, iar caldura este mai bine mentinuta pe timpul iernii. In cazul constructiilor noi, acoperisul este, de regula, transformat in pod sau mansarda si nu se mai practica terasarea acoperisului. Astfel, apartamentele nu mai sunt direct expuse intemperiilor, iar temperatura din locuinta poate fi reglata mult mai usor. Multi evita sa se mute la ultimul etaj, deoarece exista mitul ca aceste apartamente sunt mai racoroase pe timpul iernii si expuse direct soarelui vara, insa o locuinta bine izolata, cu acoperis, este la fel de confortabila din punct de vedere termic ca oricare alta.

Liftul se strica sau nu ajunge pana la ultimul etaj

Posibilitatea ca liftul sa se defecteze sau sa ramana blocat este o alta preocupare a celor care evita sa se mute la ultimul etaj. Insa, in cazul constructiilor recente, lifturile sunt noi si merg pana la ultimele etaje, astfel incat nu vei avea parte de neplaceri din acest punct de vedere.

Citeste si:
Transformarea apartamentului tău: importanța designului interior și...
Transformarea apartamentului...

Chiar si in cazul blocurilor vechi, defectiunile la lifturi sunt reparate rapid, astfel incat nu dureaza mai mult de cateva ore in care sa nu functioneze liftul. Daca vrei sa te asiguri ca nu vei intampina aceasta problema, poti cauta sa te muti intr-un bloc cu cel putin doua lifturi, asa incat sa scazi riscul de a te intoarce de la cumparaturi cu plasele pline si sa fii nevoit sa urci pana la etajul 10, pe scari.

Asadar, un apartament la ultimul etaj poate fi mult mai ieftin, iar multe dintre neajunsurile lor sunt doar mituri izvorate din probleme care au fost rezolvate intre timp. O locuinta la inaltime iti poate asigura o priveliste mult mai spectaculoasa de la balcon, un spatiu mai mare si beneficiul de a nu avea vecini deasupra, care sa te inunde sau sa faca zgomot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.