In cadrul evenimentelor „Perspective investitionale in 2017 si Live Trading”, organizate la Cluj-Napoca si Bucuresti, Przemyslaw Kwiecien, Analistul Sef al grupului XTB si Claudiu Cazacu, Analist Sef XTB Romania au dezbatut subiecte de referinta ale momentului pentru investitori.

Cele doua evenimente s-au bucurat de prezenta unui numar important de persoane interesate de investitiile in pietele financiare, acestea avand ocazia sa afle prognozele si scenariile de evolutie a pietelor de capital din Statele Unite, Europa si Romania de la specialistii in domeniu.

Przemysław Kwiecień, Doctor in economie si certificat CFA, a abordat o gama variata de instrumente financiare, discutand posibile scenarii de evolutie pentru dolarul american, moneda unica europeana, lira sterlina, yenul japonez, dolarul australian, petrol, aur, cupru si bumbac. Avand experienta in domeniul financiar, atat prin prisma consilierii ministrului Finantelor din Polonia, cat si prin ocuparea pozitiei de economist in industria bancara, cu specializare in prognoza valutara, Kwiecień este de parere ca aprecierea consistenta a dolarului american s-a realizat in baza speculatiilor referitoare la numarul de majorari ale ratei de dobanda in 2017, fapt care genereaza riscuri suplimentare pentru cumparatori in viitor. Totodata, Analistul Sef al grupului XTB considera ca pretul petrolului nu a depasit riscul unei corectii negative majore, iar pretul bumbacului s-ar putea afla intr-o zona de supra-cumparare.

Pe de alta parte, Analistul Sef al XTB Romania, Claudiu Cazacu, a sustinut prezentari axate pe pietele de capital din Europa si Romania, abordand pe termen lung principalii indici europeni: DAX 30, FTSE 100, FTSE MIB si BET. Potrivit unui comunicat remis 9am, in cadrul evenimentelor, Claudiu Cazacu a discutat despre potentialul investitiilor in piata de capital din Romania, in comparatie cu plasamentele bancare la nivelul curent al ratelor de dobanda, despre situatia pe plan politic din Europa, dar si despre riscul ca Brexit-ul sa aiba un efect de contagiune. Avand experienta ca trader activ inca din 2004, reprezentantul sucursalei din Romania analizeaza pietele financiare atat din punct de vedere tehnic, cat si fundamental, fiind convins ca abordarea duala este calea spre optimizarea tranzactiilor.

„Perspective investitionale in 2017 si Live Trading” face parte din seria evenimentelor dedicate pietelor financiare, organizate de XTB Romania, iar informatiile prezentate de catre cei doi analisti reprezinta o parte din rapoartele si analizele de piata oferite in mod gratuit clientilor XTB Romania, atat prin evenimente offline, cat si in cadrul programului educational online XTB Trading Academy.

Citeste si:
Ce se va întâmpla la pompă din 5 decembrie
Carburanții s-au scumpit în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.