Compania britanica Vast Resources a achizitionat restul de 49,9% din actiunile minei din Manaila, judetul Suceava.

Vast Resources devine unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL in urma cumpararii actiunilor minei sucevene in proportie de 100% si a platii datoriilor istorice inregistrate de companie inainte ca Vast Resources sa devina actionar. Astfel, incheierea tranzactiei va atinge o suma totala de 2,5 milioane de dolari, ducand investitia totala in Sinarom Mining Group la 7,5 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat remis 9am, achizitionarea intregului pachet de actiuni a minei din Manaila va permite companiei britanice sa continue sa investeasca in dezvoltarea zonei si a proiectului desfasurat in Suceava.

„Mina din Manaila a evoluat extrem de mult in ultimii doi ani, de cand Vast Resources a devenit actionar. 2016 a fost un an de referinta pentru acest proiect: am gasit modalitati eficiente de crestere a calitatii minereului si de a extrage doua tipuri diferite de concentrat: de cupru si de zinc. In plus, in luna decembrie am obtinut si doua noi licente de prospectare in proximitatea minei, la Piciorul Zimbrului si Magura Neagra. In acest context, detinerea minei din Manaila in proportie de 100% ne va permite sa dezvoltam proiectele desfasurate in zona si sa cream un complex metalurgic extins”
, a declarat Andrew Prelea, Presedinte si Director Executiv al Vast Resources Romania.

Vast Resourses si-a aratat, de asemenea, interesul pentru realizarea unui parteneriat de tip joint venture, pentru a ajuta la cresterea productiei atat a minei din Manaila, cat si a celorlalte proiecte pe care companie le dezvolta in Romania. Astfel, compania confirma inca o data importanta pe care o acorda afacerii din Romania si dorinta de a investi in tara noastra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.