O parte din angajatii CFR au declansat un protest spontan spontan, miercuri dimineata, nemultumiti de negocierile privind noul contract colectiv de munca. Potrivit oficialilor CFR, mersul trenurilor este afectat, in sapte regionale fiind oprite garnituri.

Reprezentantii CFR au anuntat printr-un comunicat, ca ”o parte dintre angajatii feroviari” au declansat un protest spontan, de la ora 07.00.

Actiunea afecteaza circulatia trenurilor, in sapte regionale fiind oprite garnituri, mentioneaza purtatorul de cuvant al CFR, Oana Branzan, conform News.ro.

Acest protest are loc in contextul in care administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla deja in negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Munca 2017-2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR SA a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii cu 22,5%, crestere care se va regasi, in urma negocierilor cu partenerii sociali, in salariile angajatilor”, se arata in comunicat.

CFR mentioneaza ca administratia a propus partenerilor sociali incheierea unui acord pana la semnarea contractului colectiv de munca (CCM) pentru perioada 2017/2018 ”pentru a asigura astfel protectie sociala angajatilor, relatii de munca echitabile, precum si un cadru normal si legal de functionare a companiei” dupa expirarea pe 21 martie a CCM vechi.

Pana in prezent conducerea CFR SA a parcurs toate etapele necesare demararii negocierilor cu federatiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractului colectiv) si a respectat termenele legale pentru elaborarea si promovarea bugetului companiei pentru acest an, proiectul fiind deja avizat de Consiliul de Administratie (CA) si aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) si transmis ministerelor pe circuitul de avizare si aprobare, prin emiterea hotararii de guvern”, se mai arata in comunicatul CFR.

Reprezentantii companiei spun ca mentin deschis ”dialogul social si negocierile transparente” cu sindicalistii pe marginea definitivarii contractului colectiv de munca pe perioada 2017-2018, miercuri fiind programata o noua runda de negocieri incepand cu ora 15.00.

Citeste si:
Negocierile pentru eliberarea prizonierilor din Gaza au eșuat
Negocierile pentru eliberarea...

Compania atrage atentia salariatilor ca acesta forma de protest incalca procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei, prin inregistrarea de pierderi financiare, si afecteaza transportul pasagerilor care si-au procurat deja biletele pentru efectuarea calatoriei, conform graficului de circulatie din Mersul Trenurilor”, conform comunicatului.

Reprezentantii CFR le recomanda pasagerilor ca inainte sa plece in calatorie sa ceara informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.