Studentii care au idei de proiecte digitale inovatoare se pot inscrie pana pe 31 martie la competitia cu premii in valoare totala de 12.000 Euro „Be an Innovator“ a companiei de consultanta in afaceri BearingPoint.

Compania de consultanta in management si tehnologie BearingPoint invita studentii sa participe la competitia de idei si start-up-uri „Be an Innovator“. Se cauta idei inovatoare de proiecte care sa se potriveasca cu motoul „Go Digital“. Premiile sunt in valoare totala de 12.000 Euro.

In plus, echipa castigatoare va fi ajutata de expertii BearingPoint timp de un an sa isi implementeze proiectul. Studentii de la universitatile si scolile de afaceri din Germania, Austria, Elvetia si Romania isi pot inregistra ideile de proiecte durabile si de viitor la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator si pot trimite aplicatia pana pe 31 martie la innovator@bearingpoint.com.

Dupa primirea tuturor proiectelor, BearingPoint le va analiza si va stabili echipele de finalisti care urmeaza sa isi prezinte ideile la data de 5 mai 2017 in fata juriului ales de BearingPoint. Castigatorii vor fi anuntati in cadru festiv, cu aceasta ocazie fiind inmanate si premiile. In plus, evenimentul ofera tinerilor dezvoltatori o ocazie buna de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum si cu partenerii si instructorii BearingPoint. Pentru a-si pregati prezentarea finala, echipele de finalisti pot apela la sesiunile de instruire si la celelalte instrumente de sprijin oferite de firma de consultanta.

Schimb de idei la nivel international

Prin intermediul acestei competitii, compania de consultanta isi reitereaza angajamentul de a ajuta tinerii talentati si creativi sa isi finanteze proiectele mai ample din mediul digital. Compania este interesata mai ales de parteneriate pe termen lung. Competitia stimuleaza schimbul de idei in Germania, Austria, Elvetia si Romania, oferind posibilitatea de a le implementa in proiecte concrete.

Ultimele competitii au aratat cat de mare este potentialul de inovare si creativitate al studentilor. Prin integrarea Romaniei deschidem noi orizonturi care constituie, in opinia mea, o imbogatire pentru toti participantii. Prin concentrarea asupra digitalizarii ne apropiem de problemele centrale ale societatii, dar si ale economiei. Studentii dobandesc astfel o conexiune directa cu provocarile cu care se confrunta clientii nostri, astfel incat ma bucur foarte mult ca vom avea ocazia sa identificam solutiile impreuna“, a declarat Kiumars Hamidian, directorul Regiunii GCR (Germania, Republica Ceha si Romania) a BearingPoint si presedintele juriului „Be an Innovator“.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Numarul mare de proiecte depuse anul trecut dovedeste ca interesul pentru competitie este mare. In 2016, concursul a fost castigat de echipa germana „EyeScan“ de la Universitatea din Mannheim. Studentii au dezvoltat o aplicatie care recunoaste miscarea ochilor cu ajutorul camerei frontale a telefonului, facand posibila navigarea in meniul telefonului prin intermediul tiparelor de miscare identificate. Anton Wachner si Barish Istipiler din echipa „EyeScan“ se afla, inca de la victoria obtinuta in luna mai a anului trecut, in faza de instruire, avand astfel posibilitatea de a continua dezvoltarea aplicatiei si a o aduce pe piata sub forma unui start-up.

Mai multe informatii despre competitie pot fi gasite la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator.

Despre BearingPoint

BearingPoint, una dintre marile companii europene de consultanta in management si tehnologie, a anuntat o cifra de afaceri de 622 de milioane de euro in 2016, cu 10% mai mult decat in anul precedent, atingand un nou record. Firma a raportat si o crestere de 13% a cifrei de afaceri nete comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, accentuand dezvoltarea rapida a afacerii.

Citeste si:
Care sunt preferații lui Jorge de la Survivor. Ce a declarat despre...
Care sunt preferații lui...

In 2016, in Romania, BearingPoint a avut o crestere de aproximativ 60% a cifrei de afaceri realizata si a numarului de angajati. Entitatea locala a inregistrat o contributie semnificativa la succesul BearingPoint. BearingPoint are 3 birouri in Romania: Bucuresti, Sibiu si Timisoara.

Consultantii BearingPoint stiu ca lumea afacerilor este in permanenta schimbare si structura complexa a acesteia necesita solutii inteligente si adaptabile. Clientii nostri, indiferent daca opereaza in domenii comerciale sau financiare, obtin rezultate reale atunci cand colaboreaza cu noi. Imbinam abilitatile profesionale, operationale si tehnologice cu activele brevetate si alte valori, pentru a crea solutii personalizate pentru provocarile cu care se confrunta fiecare client in parte. Aceasta abordare adaptabila reprezinta esenta culturii noastre si a dus la crearea de relatii de durata cu multe dintre companiile si organizatiile importante din intreaga lume. Reteaua noastra globala de consultanta formata din peste 10.000 de specialisti deserveste clienti din peste 75 de tari carora le garantam rezultate palpabile si succes de durata.

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati bearingpoint.com sau linkedin.com/company/bearingpoint.

Citeste si:
Gheboasă a cedat psihic la Survivor România. De ce vrea, de fapt,...
Gheboasă a cedat psihic la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.