Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting cod galben, dar si cod portocaliu de vant in mai multe regiuni, precum si ninsori viscolite la munte.

Pana la ora 14.00, sub cod galben se afla zona de munte a judetului Suceava, unde la altitudini de peste 1700m, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 90...100 km/h, iar pe creste, zapada va fi spulberata, dar zonele de munte ale judetelor Buzau, Brasov, Prahova, Dambovita, unde la munte, la altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 70...80 km/h.

Pana la ora 12.00, este in vigoare si un cod portocaliu pentru zona de munte a judetului Suceava, unde la altitudini de peste 2000m, vor fi intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 110 km/h.

Pana la ora 17.00, in zona de munte a judetului Caras-Severin, la altittudini de peste 1800 m, se vor inregistra intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi viteze de 80...90 km/h, anunta meteorologii.

De asemenea, pana la ora 17.00, vor intensificari ale vantului si predominant ninsori la munte, precipitatii mixte in Maramures si Transilvania.

Potrivit unei informari meteorologice, "in zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, iar vantul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze de 55...65 km/h, iar pe creste va depasi 80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Unele intensificari ale vantului se vor semnala in dupa-amiaza zilei de luni, 20 martie, si in sud-vestul teritoriului.

In vestul, centrul si nordul tarii temporar va ploua, iar in Maramures si Transilvania trecator vor fi precipitatii mixte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.