Cosmonautul Dumitru Prunariu a declarat, luni, in cadrul festivitatii organizate la Universitatea "Petru Maior" (UPM) din Targu Mures, in cadrul careia i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa, ca in procesul de instalare in spatiu omenirea va invata, intre altele, sa gestioneze si sa sustina ecosisteme inchise.

"Drept concluzii privind explorarea umana a spatiului interplanetar, raportate la utilitati si beneficii, putem afirma ca in procesul de instalare in spatiu, vom invata, printre altele, sa gestionam si sa sustinem ecosisteme inchise. Aceasta cunoastere ar putea transforma in cele din urma Pamantul si a-l mentine ca pe un habitat natural pentru toate speciile, cu o economie sustenabila la infinit, bazata pe reciclarea completa a deseurilor si pe resurse regenerabile de energie", a aratat Dumitru Prunariu.

Acesta a spus ca, atunci cand sunt trimisi oameni in spatiul cosmic, spectrul de probleme derivate din acest efort este foarte divers comparativ cu trimiterea de roboti si ca urmatoarea generatie de exploratori ai spatiului, noua generatie de turisti cosmici, va avea nevoie de o abordare mai profunda si de intelegere a tuturor aspectelor legate de zborul cosmic, potrivit HotNews care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.