Inscrierile copiilor in clasa pregatitoare in anul scolar 2017-208 incep luni si se incheie in 30 martie, iar parintii pot vizita scolile si pot vorbi cu invatatoarele in Ziua portilor deschise, care va fi organizata de scoli pana in 2 martie.

In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Prima etapa de completare si depunere a cererilor de inscriere a copiilor in invatamantul primar incepe in 27 februarie si se incheie in 16 martie. A doua etapa de inscriere va avea loc intre 24 si 30 martie, potrivit Ministerului Educatiei.

Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor va avea loc in perioada 22 februarie - 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse si asistenta educationala, relateaza News.ro.

Fiecare unitate de invatamant in care sunt clase pregatitoare este obligata sa organizeze Ziua portilor deschise, pana in 2 martie, pentru parintii care vor sa viziteze spatiile scolare si sa discute cu cadrele didactice.

Invatamantul primar este obligatoriu si cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. Numarul de locuri alocate, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare in invatamantul de stat este mai mare sau egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurandu-se, astfel, scolarizarea tuturor copiilor.

„Fiecare locuinta este arondata unei unitati de invatamant din proximitate - scoala de circumscriptie. Inspectoratele scolare judetene, respectiv Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au responsabilitatea organizarii sau, dupa caz, a reorganizarii circumscriptiilor”, a precizat Ministerul Educatiei.

Circumscriptiile scolare, planul de scolarizare, numarul de clase pregatitoare alocate, perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele unitatilor la care se desfasoara evaluarea psihosomatica vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare judetene, respectiv pe cel al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si ale unitatilor de invatamant.

Citeste si:
Profesorii amenință cu greva generală din cauza salariilor
Profesorii amenință cu greva...

Potrivit Ministerului Educatiei, inspectoratele scolar vor solutiona orice situatie legata de inscrierea in invatamantul primar, „in interesul educational al elevului si in limitele legii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.