Producatorul american de avioane vrea sa deschida prima sa fabrica din Europa in Marea Britanie, acordand astfel un vot de incredere industriei britanice chiar in timp ce tara se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, informeaza Bloomberg.

Fabrica, o investitie de 25 milioane de dolari, ar urma sa livreze componente pentru aparatele 737 si 777. Unitatea de productie va fi construita in orasul Sheffield, situat in nordul Marii Britanii, va avea 2.322 metri patrati si 30 de angajati.

Operatiunea face parte dintr-un plan mai amplu al Boeing, de a creste numarul componentelor fabricate de unitatile proprii ca sa mareasca eficienta productiei, pentru a avea un controlul asupra calitatii si pentru a reduce costurile.

Boeing are circa 2.000 de angajati la sucursala din Regatul Unit, toti avand functii fara legatura directa cu zona de productie.

Spre deosebire de alti producatori, companiile din industria aeronautica nu risca sa plateasca taxe vamale in cazul in care Marea Britanie iese din UE, datorita reglementarilor Organizatiei Mondiale a Comertului.

Totusi, jucatorii din acest sector pot avea probleme din cauza unor controale mai riguroase la granite si pot intampina dificultati in a gasi personal calificat in cazul unui control mai dur al imigratiei, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.