Opt persoane au fost retinute in dosarul privind violentele de la manifestatiile din Piata Victoriei, dupa ce anchetatorii au audiat 20 de persoane, in urma perchezitiilor care au avut loc joi in mai multe imobile din Capitala.

Politisti bucuresteni, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, au facut joi 13 perchezitii domiciliare in Bucuresti si au dus la audieri mai multe persoane suspectate ca au participat la actiunile violente din Piata Victoriei care au avut loc in noaptea de 1 spre 2 februarie.

In timpul perchezitiilor, politistii au gasit si au ridicat peste 3.000 de materiale pirotehnice, acestea urmand sa fie expertizate, transmite Ziare.com.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au anuntat, in 6 februarie, ca au dispus in acest caz inceperea urmaririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase si tulburarea ordinii publice fata de opt persoane,dintre care patru in stare de arest preventiv si patru aflate sub control judiciar.

"In fapt, s-a retinut ca, in noaptea de 01/02.02.2017, in timp ce se aflau in zona Piata Victoriei, in contextul in care in zona respectiva avea loc o manifestatie cu caracter pasnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpatii s-au manifestat violent, aruncand cu diverse obiecte contondente (sticle, bucati de gheata, containere) in jandarmii aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii in timpul protestului, provocandu-le acestora suferinte fizice. Prin actiunile lor violente, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica", arata procurorii.

Ei mai spun ca asupra unora dintre inculpati au fost gasite obiecte periculoase (cutite, bricege) care erau interzise a fi detinute intr-o astfel de adunare publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.