Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitatii moderate, intensificari ale vantului si polei in majoritatea regiunilor, respectiv de ninsori in zonele montane, valabila incepand din dimineata zilei de marti.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 21 februarie, ora 5:00 — 22 februarie, ora 10:00, in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si la munte, vor fi precipitatii moderate cantitativ si se vor cumula local 10 — 15 l/mp si pe arii restranse peste 25 l/mp.

La munte si in Maramures vor predomina ninsorile si, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, in Muntii Apuseni si la altitudini mari in Carpatii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zapada. In Crisana si Transilvania se vor semnala precipitatii mixte ce vor favoriza depunerile de polei.

Temporar, vantul va avea intensificari in zona de munte, cu viteze de 50 — 60 km/h, iar pe creste rafalele vor depasi 70 — 80 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea.

ANM noteaza ca intensificari ale vantului se vor semnala si in restul teritoriului, local si temporar cu viteze de 50 — 60 km/h, iar pe parcursul zilei de luni, 20 februarie, pe arii restranse va fi polei si, local, in regiunile estice, centrale si la munte va mai ninge, in general slab cantitativ.

Meteorologii precizeaza ca, in functie de evolutia meteorologica, vor actualiza informarea emisa luni, relateaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.