Un nou protest al copiilor, intitulat Educatie pentru democratie - Lectia de educatie civica, este anuntat pe pagina de Facebook "Coruptia ucide", pentru sambata, 18 februarie, de la ora 11.00, in Piata Victoriei din Capitala. Asta in contextul in care autoritatea pentru Protectia Copilului a primit 25 de sesizari privind prezenta copiilor la proteste.

"Ne intalnim la 11.00 si plecam la 14.00-16:00 Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sambata, asa cum ne-ati propus, hai sa luam copiii de mana, in brate, in carucioare, pe umeri si sa facem cel mai pasnic si colorat protest! Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00.

(PS - Se aude ca spaga e o bomboana de copil.)", e mesajul publicat de organizatori.

Asta in contextul in care Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) anunta ca a primit, pana miercuri dupa-amiaza, 25 de sesizari privind prezenta copiilor la protestele din ultima perioada, in timp ce, la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost inregistrate alte patru sesizari.

"Pana astazi, 15 februarie, ora 16.00, la nivelul institutiei noastre au fost inregistrate 25 de sesizari, din care 19 sesizari scrise si sase sesizari telefonice din partea persoanelor fizice", precizeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, citata de News.ro.

Totodata, la nivelul a 39 de Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului care au raspuns pana in prezent solicitarii ANPDCA de a comunica numarul reclamatiilor de acest gen au fost inregistrate patru sesizari.

"Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea noastra exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Abia in aceasta saptamana, cand presa a solicitat pe 544/2001 sa se precizeze numarul, atunci am trimis si noi o adresa catre autoritate. Nu am cerut Autoritatii sa ia masuri, nici nu poate sa ia, doar centralizeaza aceste sesizari, Politia este cea care identifica persoanele si amendeaza", a precizat ministrul Muncii conform HotNews.

Olguta Vasilescu a mai spus ca doar doua din sesizarile primite se refera la o persoana anume, fiind vorba despre Nicusor Dan, presedintele USR.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații neașteptate despre căsnicia cu Gabriela...
Tavi Clonda, declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.