Cand ai un job care iti place cu adevarat te poti considera norocos, nu-i asa? Ei bine, unele hobby-uri au potentialul de a-ti rotunji veniturile si pot sa se transforme in joburi full-time.

In ultimii ani produsele unicat, realizate de mici producatori independenti au inceput sa castige tot mai mult teren in fata celor produse la nivel industrial si in serie. In plus, unul dintre cele mai cunoscute citate ale lui Confucius, tradus in zeci de limbi si devenit aproape un adevar universal este faptul ca atunci cand faci ce iti place, nu trebuie, de fapt, sa muncesti. Iata ce pasiuni care par a fi destinate doar timpului liber se pot transforma in joburi de sine statatoare si iti pot aduce un profit frumusel:

1. Bijuterii si diverse obiecte facute de mana. Cum iti pot aduce produsele handmade profituri

Bijuteriile handmade sunt in prezent la mare cautare si indiferent de materialul folosit – fimo, rasina, sticla, hartie - cert este ca ele vor ramane printre preferatele doamnelor si anul acesta. Au devenit foarte cautate si obiectele de decor unicate, dar si cele folositoare in anumite imprejurari, facute de niste maini pricepute.

Pentru o nunta, de pilda, marturiile si invitatiile in creatie unica sunt un detaliu pe care orice invitat il va observa. In plus, cu putina creativitate si o astfel de ghilotina pentru taiat, poti face niste invitatii pentru nunta sau botez asa cum nu a mai vazut niciun invitat de-al tau. De altfel, pentru cei care au ca pasiune crearea de obiecte handmade, ghilotina si trimmerul, dar si alte lucruri precum masina pentru pasta Fimo sau clestii de bijuterii sunt indispensabile. Obiectele realizate pot fi vandute in magazine online, prin intermediul retelelor de socializare, dar si la numeroasele targuri si festivaluri care se organizeaza anual mai ales in marile orase.

Si hainele sau accesoriile precum gentile si posetele facute in serie limitata, de mana, sunt foarte cautate in prezent, iar un mic atelier in care se confectioneaza astfel de lucruri poate fi o afacere prospera.

Citeste si:
Gina Pistol, ultimele pregătiri pentru nuntă. Ce bijuterii va purta...
Gina Pistol, ultimele...



2. Bani din scris. Din ce poti scoate profit ca blogger

Business Insider plaseaza bloggingul pe primul loc intr-o lista cu hobby-uri ce se pot transforma in joburi full time. Majoritatea boggerilor si-au lansat site-urile ca o pasiune, ca un mijloc de relaxare cu ajutorul caruia isi expuneau parerile in legatura cu anumite subiecte. Pentru ca oamenii petrec din ce in ce mai mult timp online si pentru ca au mereu la indemana un mijloc de a citi site-urile care ii intereseaza, bloggingul poate sa aduca venituri mai mari, mai ales daca este facut ca la carte si reusesti sa aduni o comunitate suficient de numeroasa in jurul blogului.

Cum poti castiga bani din aceasta activitate? Prin marketing afiliat, publicitatea din Google, cat si prin campanii de publicitate. Desigur, daca ai o comunitate numeroasa si informatii suficient de pretioase, poti sa creezi continut accesibil doar contra-cost, insa aceasta strategie inca nu functioneaza foarte bine la noi in tara.

3. Jocurile video pot aduce castiguri fabuloase

Citeste si:
Tinerii români iau cu asalt joburile străinilor, fără a părăsi...
Tinerii români iau cu asalt...

Sporturile electronice pot aduce castiguri de ordinul miilor de euro lunar. In ultimii ani, popularitatea lor a atins cote ametitoare, iar tinerii care isi dedica timpul realizarii strategiilor de castig in lumea virtuala au parte de venituri mai mult decat multumitoare. Se vorbeste inclusiv de includerea sporturilor electronice in competitii mondiale precum Olimpiada.

Privite multi ani drept activitati inutile care ocupa prea mult timp din viata tinerilor adolescenti, acum jocurile video sunt recunoscute ca fiind o modalitate viabila de a-ti castiga existenta. Nu esti convins ca ele pot sa aduca un castig real? Atunci trebuie sa afli ca cel mai bine platit gamer din lume - Saahil “UNiVeRsE” Arora, potrivit mygaming.co.za - a castigat anul trecut peste doua milioane de dolari. Arora este jucator profesionist de Dota 2 si are doar 26 de ani. Fenomenul a castigat amploare si la noi in tara, cel mai bine platit gamer fiind Armand b0ne7 Pittner, jucator profesionist de Dota 2, scrie wall-street.ro.

Care este pasiunea ta? Crezi ca se poate transforma intr-un job full time?

Citeste si:
Bucureștiul este al treilea cel mai bun oraș din lume pentru gameri
Bucureștiul este al treilea...

Sursa foto: Gordana Sermek/Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.