UDMR, care a semnat protocol de colaborare parlamentara cu PSD-ALDE, declara ca nu este de acord cu decizia Guvernului si ca modificarea codurilor penale prin OUG reprezinta ”o imensa greseala”. Uniunea sustine si ca ”indignarea cetatenilor este absolut justificata”.

”Nu suntem de acord cu decizia Guvernului si consideram ca a fost o greseala imensa modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala prin ordonanta de urgenta. UDMR isi mentine opinia si considera ca ambele Coduri sa fie modificate in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si strict in urma unei dezbateri in Parlament”, sustine UDMR intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.

In opinia UDMR, ”este ingrijorator modul ascuns si graba in care Guvernul a decis in aceasta situatie”.

Uniunea precizeaza ca nu este de acord nici cu modul in care, in luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fara nicio dezbatere publica, mentionand ca, prin acea modificare, procurorul a fost situat intr-o pozitie superioara judecatorului, ”insa acest aspect nu a deranjat pe nimeni in acel moment”.

”Indignarea cetatenilor este absolut justificata. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptari de OUG. De fiecare data cand s-a incercat reglementarea acestei probleme prin ordonanta de urgenta, au fost erori grave”, mai sustine UDMR.

UDMR precizeaza insa ca modificarea Codului Penal este necesara pentru ca forma sa actuala are cel putin 40 de prevederi care au fost declarate neconstitutionale si ca este nevoie de vointa politica pentru a efectua aceste corectii, intrucat cei care au incercat pana in prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente au fost criticati vehement.

”Noi propunem o dezbatere in Parlament in regim de urgenta, cu scopul de a armoniza prevederile celor doua Coduri cu deciziile Curtii Constitutionale”, se mai arata in comunicatul UDMR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.