Seful Consiliului Concurentei spune ca CFR Marfa risca falimentul, iar Comisia Europeana s-ar putea sa penalizeze faptul ca statul nu a privatizat-o atunci cand i s-au sters datoriile.

"Unde nu s-au facut progrese este la CFR Marfa. Mi se pare un caz delicat pentru acest an. Ea spune ca si-a redus pierderile, ca a ajuns chiar pe zero operational in unele luni. Dar e o companie care are un istoric dificil, are datorii mari si, desigur, ii atarna Sabia lui Damocles, are o Sabie a lui Damocles din partea Comisiei Europene, pentru ca acum cativa ani i s-au sters datoriile si Comisia a inghitit acest lucru, cu promisiunea ca o privatizam cumva”, a spus Chiritoiu, intr-o conferinta de presa.

Compania nu a fost privatizata in 2013 si a acumulat de atunci noi datorii.

„E posibil sa vina Comisia Europeana sa spuna ca acea stergere de datorii in vederea privatizarii a fost un ajutor de stat ilegal care trebuie recuperat. Asadar, i-am mai arunca companiei in spinare cateva sute de milioane cu dobanzi pe anii respectivi. Deci o situatie proasta ar deveni catastrofala”, a mai aratat Chiritoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.