Situatia este mult mai grava decat marti, cand au fost anulate doar 44 de trenuri.

CFR Calatori a anulat miercuri 80 de trenuri, majoritatea fiind legaturi intre localitati din sudul si estul tarii, iar din cauza ninsorii si a viscolului se circula cu restrictii de viteza pe regionalele Bucuresti, Craiova, Galati si Constanta.

"Circulatia trenurilor va fi adaptata si pe parcursul zilei de miercuri conditiilor meteo extreme. In functie de evolutia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar sa fie asigurat pe magistrale, intre marile orase", a precizat compania de stat.

Cea mai grava situatie estte pe ruta Bucuresti - Constanta, unde, din cauza conditiilor meteo extreme, se circula cu plug antemergator.

Compania face eforturi pentru a realiza, miercuri, o legatura dus si una intors de la Bucuresti (9:30 plecare) catre Constanta si retur (7h30 plecare Constanta).

In prezent, utilaje si echipaje feroviare ale companiei intervin pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova, Galati, si Constanta.
"Asa cum s-a intamplat zilele anterioare si astazi ne vom organiza unde va fi necesar astfel incat pasagerii sa primeasca ceai cald, cafea, sandvisuri, in functie de posibilitatile din teren", a precizat CFR Calatori.

Pentru companie, proiritatea este de a asigura calatorilor un transport fara riscuri si de a realiza legaturi intre marile orase pe magistrale.

CFR Calatori avertizeaza, totusi, ca unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, determinate de necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de reducerea vitezei de circulatie sau de interventia cu pluguri, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.