Cu totii ne dorim sa fim placuti si simpatizati de cei din jur, iar daca stii aceste principii, vei reusi sa impresionezi pe oricine inca de la prima strangere de mana.

Probabil stiai deja ca prima impresie este importanta, insa un studiu nou, publicat in august 2016 si citat de Business Insider a concluzionat ca este aproape imposibil sa schimbi parerea pe care o persoana si-a facut-o despre tine la prima intalnire. Ce inseamna asta? Ca trebuie sa te straduiesti, la intalnirile importante, cel putin, sa fii simpatizat inca din prima secunda in care ai intalnit persoana respectiva. Din fericire, exista si cateva trucuri pentru asta, iata-le mai jos.

1. Nu subestima puterea pe care ti-o da vestimentatia potrivita. Ce au descoperit psihologii

Probabil primul si unul dintre cei mai importanti factori in ceea ce priveste parerea pe care si-o fac cei din jur prima data cand te intalnesc este vestimentatia. Desi se spune ca nu hainele il fac pe om, cu totii stim ca la ele ne uitam prima data cand intalnim o persoana.

Mergi la o prima intalnire si vrei sa impresionezi o femeie? Daca porti un costum bine croit si una dintre aceste perechi de pantofi eleganti pentru barbati, care ar fi sansele ca ea sa te antipatizeze? De altfel, pantofii sunt cei care isi arata calitatea de la prima privire si sunt o adevarata carte de vizita pentru cei care tin la parerea pe care o lasa in urma. Asorteaza-i cu grija si deja poti spune ca ai facut primul pas catre o impresie excelenta.

O vestimentatie clasica si de bun gust nu poate fi niciodata prea eleganta sau prea casual pentru o anumita imprejurare. Mai mult decat atat, o echipa de psihologi de la Universitatea Northwestern au descoperit ca hainele pe care le porti nu le schimba doar celor din jur perceptia despre tine, ci te ajuta si pe tine sa ai mai multa incredere in fortele proprii. Ei au numit aceasta putere a vestimentatiei „cognitia hainelor” pentru ca in urma studiului lor au descoperit ca halatul de medic, de pilda, i-a facut pe unii participanti la studiu sa se concentreze mai bine.

Citeste si:
Liderii UE se adună în capitala Ucrainei pentru primul summit de la...
Liderii UE se adună în...



2. Gesturile, mai importante decat crezi. Ce te ajuta si ce ar trebui sa eviti

Nu doar cei care au studiat limbajul trupului stiu sa-l decodifice. E foarte usor sa-ti dai seama cand o persoana este deschisa la comunicare doar urmarindu-i postura. Cand cunosti pe cineva nu sta niciodata cu mainile incrucisate si cu privirea in alta parte, cei din jur vor percepe drept aroganta atitudinea ta.

O strangere ferma de mana poate face minuni, contactul vizual, indreptarea varfurilor de la picioare catre persoana cu care discuti sunt si ele de mare ajutor. In schimb, ticurile – bataia din picior, jucatul cu o suvita de par, pocnirea degetelor – pot sa te faca sa pari nesigur, distant, rece, cu gandul in alta parte. In cadrul unui interviu sunt de evitat total.

3. Garantia ca faci o impresie buna

Cand intalnesti pe cineva pentru prima data, dureaza intre 3 si 7 secunde pentru ca persoana respectiva sa-si faca o parere despre tine. Foloseste inteligent acest timp si nu uita sa zambesti. Un simplu zambet transmite celui din fata ta o atitudine pozitiva si prietenoasa, determinandu-l sa afiseze, la randul sau acelasi raspuns.

Citeste si:
Cîțu: Nu voi tolera acțiuni, gesturi sau cuvinte care instigă la...
Cîțu: Nu voi tolera acțiuni,...

Mai mult decat atat, daca zambesti la prima intalnire, persoana respectiva va ramane cu o senzatie pozitiva legata de tine si ori de cate ori te va vedea, va fi deschisa si prietenoasa, scriu cei de la bodylanguagesignals.com.

Tu tii cont de aceste lucruri atunci cand cunosti pe cineva? Ce te determina sa-ti formezi o impresie pozitiva despre o persoana noua?

Sursa foto: iiiphevgeniy/ Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.