Odata cu zilele nationale libere din saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie, multi romani au pus pe hartie idei de vacanta iar majoritatea le-a transformat in calatorii.

Totusi, apropierea sarbatorilor de iarna nu ii impiedica pe acestia sa isi faca alte planuri de calatorie, atat in tara, cat si in strainatate. Mai mult, se anunta numerosi calatori din strainatate care vin sa petreaca in Romania Craciunul sau Anul Nou. La aceste concluzii au ajuns specialistii motorului independent si gratuit de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro, care au analizat preferintele calatorilor din si catre Romania pentru perioada 22 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017.

10 cele mai cautate destinatii internationale

Cei mai multi romani vor pleca in perioada sarbatorilor in afara granitelor, pe primele pozitii fiind Italia, Germania si Marea Britanie. Comparativ cu anul trecut, perioada 24 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, cele mai multe cautari din Romania de anul acesta s-au indreptat catre destinatii internationale asemanatoare, insa numarul cautarilor a crescut.

Italia a ramas in topul preferintelor romanilor, avand o crestere de +66% fata de iarna lui 2015. Germania se afla pe a doua pozitie in cautari, luand locul Spaniei de anul trecut, cu +61% mai multe cautari pentru decembrie 2016 – ianuarie 2017. Marea Britanie s-a regasit in preferintele romanilor tot pe locul al treilea, inregistrand o crestere de +36% in cautari. Locurile cinci si sase sunt ocupate de Franta si Austria, iar locul noua de Portugalia.

Potrivit unui comunicat remis 9am, dincolo de interesul fata de destinatii apropiate geografic de Romania, romanii se indreapta si iarna aceasta catre continentul Asiatic, in special catre Thailanda (locul 8) si Emiratele Arabe Unite (locul 10). Cu toate acestea, din top 10 cele mai cautate destinatii internationale in perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, cea mai mare crestere in cautari ii revine Greciei, cu +350%.

Sarbatori acasa, deplasari cu avionul

Oricat de mult ne-am dori sa facem o schimbare de Craciun sau de Revelion, fie ca e vorba de cadru, oameni, mancaruri sau traditii, sarbatorile de iarna autentice sunt pentru majoritatea dintre noi acasa, in Romania. Anul acesta, interesul romanilor pentru a petrecere sarbatorile de iarna in tara a crescut comparativ cu anul trecut. In plus, acestia au luat mai mult in calcul posibilitatea de a calatori cu avionul, in special prin marile orase precum Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Cluj.
Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

„Anul acesta am observat o crestere semnificativa a cautarilor pentru turismul intern. Credem ca aceasta se datoreaza patrunderii operatorilor low-cost pe rutele domestice, care au eliminat astfel monopolul detinut pana anul trecut de compania nationala. Acest lucru a rezultat intr-o reducere considerabila a preturilor, ajungandu-se in numeroase cazuri ca tariful pentru o calatorie cu avionul sa fie similar cu cel al uneia cu trenul“, a declarat Mircea Giurca, Online Marketing Manager momondo Romania.

Marea Britanie, Germania, Danemarca – cele mai multe zboruri catre Romania

In apropierea sarbatorilor de iarna aeroporturile vor fi tot mai aglomerate. Cei mai multi calatori independenti care sunt asteptati sa soseasca in Romania in perioada 21 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017 sunt din Marea Britanie.
Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Pe cea de-a doua pozitie, cu o crestere de +46% in cautari fata de iarna trecuta, sunt zborurile dinspre Germania iar pe locul al treilea au fost inregistrate cautarile de zbor dinspre Danemarca. Pe urmatoarele pozitii in top 10 tari cu cele mai multe cautari catre Romania se afla tari care au inregistrat, de fapt, cele mai mari cresteri in cautari anul acesta: Italia, Spania si Olanda, cu +115%, 132% si, respectiv, +143%.

Sursa foto: momondo.ro, pixabay.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.