"Politistul cinstit" Marian Godina este personalitatea care defineste Romania, potrivit unui top realizat de influenta publicatie online Politico.eu. Godina este intr-o companie selecta de politicieni, oameni de afaceri si ganditori despre care Politico spune ca vor influenta in 2017 tarile din care provin.

Marian Godina a fost selectat pe lista Politico.eu pentru curajul de a demasca presiunile la care l-au supus sefii sai din politia brasoveana cand a amendat o personalitate locala pentru incalcarea legislatiei rutiere. E vorba despre cazul sefei Crucii Rosii din Brasov, totodata consilier judetean PSD, oprita de Godina dupa ce era sa loveasca un pieton. Seful lui Godina i-a cerut politistului sa renunte la caz, dar Godina a scris pe Facebook toata povestea, ducand la declansarea unei anchete penale si la demisiile sefului Politiei Brasov si a consilierei PSD.

Autorii topului Politico remarca atat curajul lui Godina intr-o tara care se lupta cu coruptia, dar si talentul sau literar exprimat atat pe contul de Facebook, cat si in cele doua carti publicate pana acum.

Alaturi de Godina, pe lista se mai afla primarul Londrei - Sadiq Khan, presedintele partidului de guvernamant din Polonia - Jaroslaw Kaczynski, presedintele turc Recep Tayip Erdogan, multimiliardarul George Soros, presedintele Lituaniei, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.