Targuri dedicate Craciunului, Zilei Nationale a Romaniei si Sfantului Nicolae, festivalul de muzica si intamplari urbane UR.Basm, concerte sustinute de Ada Milea si artistul jazz Paolo Profeti, dar si premiere cinematografice au loc in Bucuresti, de miercuri pana duminica.

Joi, de Ziua Nationala a Romaniei, va fi pornit iluminatul festiv de Sarbatori si va fi deschis Targul de Craciun, organizat in Piata Constitutiei, unde vizitatorii se vor putea bucura de spectacole artistice si vor vizita Casa lui Mos Craciun. Aici va fi amenajat un patinoar, iar personaje de poveste vor completa atmosfera. La targ vor fi de gasit bucate traditionale si daruri de sarbatori, obiecte artizanale si decoratiuni de Craciun. Targul va fi deschis pana pe 30 decembrie si poate fi vizitat zilnic, in intervalul orar 10.00 - 22.00.

Casa lui Mos Craciun va fi deschisa in perioada 1 - 24 decembrie, in intervalul orar 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00, iar Mos Craciun va veni la targ intre 10 si 24 decembrie, in acelasi interval orar.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole sustinute de ansambluri de datini si obiceiuri din diferite zone ale tarii, grupuri de copii, grupuri de colindatori, cantareti de muzica populara, artisti consacrati si trupe si coruri cunoscute.

Intre artistii care vor urca pe scena din Piata Constitutiei se numara Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Cornelia si Lupu Rednic, Nicolae Voiculet, Ducu Bertzi, Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasarea Rock, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane in multime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Vita de Vie, Iris si Stefan Hrusca.

Muzeul Satului va organiza un targ dedicat Zilei Nationale a Romaniei, joi si vineri, la care Asociatia Traditia Militara din Bucuresti va prezenta publicului onoruri militare in costume militare de epoca.

La targ, copiii vor putea participa gratuit la ateliere la care vor invata sa decoreze turta dulce in culorile drapelului national, vor confectiona opinci si vor fi initiati in podoabele populare, in timp ce mesteri populari vor pune la vanzare obiecte de arta populara romaneasca. In plus, produse bio si din gastronomia traditionala pot fi cumparate tot de la Muzeul Satului.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Un nou festival de muzica si intamplari urbane in Bucuresti, UR.Basm, va avea loc pana duminica. Evenimentul lanseaza o platforma de activitati cultural-artistice, care va cuprinde graffiti si street art, arta murala, ateliere de arhitectura si design, ateliere de moda, videomapping, sculptura, atelier de arta digital, workshop productie si management, instalatii urbane, expozitii de fotografie, conferinte, dans contemporan, concurs de breakdance, evenimente de muzica live si muzica electronica. manifestarile vor avea loc in spatiul Form, de pe strada Vasile Lascar. Accesul este gratuit.

Cinefilii vor putea viziona, de miercuri pana duminica, la Grand Cinema & More, sapte filme de referinta ale cinematografiei romanesti, unele dintre cele mai apreciate din ultimii 15 ani, la un pret special - 16 lei. Din program fac parte: ”Aferim”, in regia lui Radu Jude, ”Closer to the moon”, de Nae Caranfil, ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, ”Pozitia copilului”, de Calin Peter Netzer, ”Comoara”, in regia lui Corneliu Porumboiu, ”Caini”, de Bogdan Mirica, si ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, potrivit programului afisat pe site-ul grandentertainment.ro.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Evenimentul ”Filmele LUX. 10 pentru 10” va avea loc, de joi pana duminica, la cinema Elvire Popesco din Bucuresti, unde vor fi proiectate peliculele romanesti sau cu participare romaneasca nominalizate de-a lungul a zece ani la LUX Prize, oferit de Parlamentul European.

Ada Milea va sustine este un concert-spectacol de teatru-eveniment, ”Alcool”, programat de Ziua Nationala, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara. Artista a transformat versurile unuia dintre cei mai iubiti poeti romani contemporani - Ion Muresan - in cantece pline de dramatism, candoare si umor. Mihai Maniutiu a semnat regia spectacolului, iar scenografia ii apartine lui Adrian Damian - cunoscut publicului din Bucuresti cu productia “O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, de Mark Haddon, de la Teatrul National “I.L. Caragiale”.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

In spectacol va dansa coregrafa Vava Stefanescu, iar pe scena vor urca Bobo Burlacianu (Fara Zahar), Vladimir Ivanov (Pinholes), tobosarul Alexandru Neagu, impreuna cu actorii Teatrului Nottara Ada Navrot, Ioana Calota, Crenguta Hariton, Gabriel Rauta si Alexandru Jitea. Biletele pot fi cumparate online, de pe site-ul Teatrul Nottara, dar si de la casa de bilete a teatrului. Preturile variaza intre 29,16 lei (pret redus) si 47,52 lei (bilet normal).

In cinematografele din tara vor intra, vineri, peliculele ”Aliatul/ Allied”, un film de actiune regizat de Robert Zemeckis, cu Marion Cotillard si Brad Pitt in distributie, ”Demonul de Neon/ The Neon Demon”, un thriller de groaza regizat de Nicolas Winding Refn, din distributia caruia fac parte Keanu Reeves, Jena Malone, Elle Fanning, Christina Hendricks si Abbey Lee, precum si animatia ”Marea Bulgareala/ Snowtime!”, regizata de Jean-François Pouliot si François Brisson.

Citeste si:
Filmarea cu „Camionul lui Moș Crăciun” în flăcări pe o șosea din...
Filmarea cu „Camionul lui Moș...

Muzeul National al Taranului Roman va organiza un Targ de Sfantul Nicolae, de sambata pana luni, care va fi deschis intre orele 10.00 si 18.00. Vizitatorii vor putea cumpara, intre altele, jucarii, nuieluse, masti, ii, podoabe, opinci, cergi, cosuri de nuiele, icoane, marame, mobilier pictat, genti, impletituri din panuse, lazi de zestre, camasi, zurgalai, turta dulce, cozonaci, mere, miere, placinte si cofeturi. Pretul unui bilet este de 4 lei, iar elevii, studentii si pensionarii vor beneficia de o reducere de 2 lei.

Artistul jazz Paolo Profeti, saxofonist si compozitor italian, va sustine concertul ”Paolo Profeti European Collective – Elettrico”, sambata, de la ora 19.30, la Arcub, in cadrul programului curatoriat de Lucian Ban – Artist In Residence. Biletele costa 35 de lei, respectiv 25 de lei pentru elevi, studenti si pensionari, si pot fi achizitionate de la casa de bilete Arcub, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.