Piata muncii din Romania este in cel mai bun moment din ultimii ani, iar acest lucru se vede din plin si in ofertele de joburi disponibile atat pentru tinerii abia iesiti de pe bancile facultatii, cat si pentru cei cu experienta.

Anual, marile companii din Romania scot la concurs sute de locuri de munca in numeroase domenii. Cel mai bine platite slujbe raman si in 2016 cele pentru programatori si altii din domeniul IT, dar nici joburile in marketing sau in sectorul financiar-bancar nu se lasa mai prejos. Pentru cei fara studii superioare, lanturile de supermarketuri si companiile din domeniul retail au pregatit sute de posturi platite mai bine decat in anii trecuti. Iata ce locuri de munca se gasesc in marile orase din tara:

Bucurestiul, orasul cu cele mai multe oferte de locuri de munca

In Capitala, exista mii de joburi disponibile in zeci de domenii. Sunt avantajati cei cu pregatire in domeniul IT, dar si in sectorul financiar-bancar, in industria media si in advertising, precum si in retail. Candidatii care pornesc din start cu un avantaj sunt cei care cunosc o limba straina rara, pe langa engleza sau franceza. La mare cautare sunt rusa, ceha, japoneza, chineza, araba sau portugheza, iar candidatii care sunt fluenti in una din aceste limbi straine pot primi cu pana la 30% in plus la salariu.

Pe acest site gasesti listate peste 1100 de joburi disponibile pentru orice fel de pregatire si nivel de experienta, in unele dintre cele mai bune companii romanesti sau multinationale, care ofera mai mult decat un salariu confortabil. Printre firmele care fac angajari se numara nume precum UPC, Gameloft, Accenture, Telekom, Orange, Ericsson, Deutsche Bank, Garanti Bank sau Vodafone.

Clujul isi pastreaza renumele de Silicon Valley al Europei

Companiile de IT s-au dezvoltat cu o rapiditate uimitoare in vestul tarii, iar Clujul a ajuns sa fie supranumit de publicatii internationale Silicon Valley al Europei. Asta pentru ca Romania se afla in top 10 al tarilor cu cei mai buni programatori din lume, iar companii gigant precum Oracle sau Intel au vazut oportunitate in deschiderea unor centre de customer support si dezvoltare. Si startup-urile s-au inmultit in domeniul IT. In ultimul an, numarul acestora a crescut de la 250 la 300, iar trendul se mentine ascendent.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

In plus, romanii stiu bine engleza, ceea ce ii ajuta sa colaboreze eficient si rapid cu clientii din afara. Fara indoiala, Clujul va ramane in topul celor mai bune orase din Romania in care sa lucrezi, iar faptul ca multe companii ofera salarii uriase si bonusuri fara egal pentru a atrage forta de munca din zona Capitalei ajuta la dezvoltarea continua in zona de vest a tarii.

Printre companiile care cauta acum angajati se numara Orange, Emerson, Lidl, Siemens, Gameloft sau Genpact.

Timisoara pune la bataie peste 200 de locuri de munca

Si in Timisoara este nevoie de programatori buni, dar si de traineri care cunosc germana sau de manageri de magazine mari precum Lidl sau Profi sau agenti de vanzari pentru Coca Cola. Iar daca ai terminat o facultate cu profil economic, atunci poti aplica la unul dintre posturile deschise de BRD, Garanti Bank sau Alpha Bank. E nevoie de analisti de credite, de consilieri si de consultanti bancari, posturi pentru care nu se cere foarte multa experienta, deoarece bancile au propriile lor programe de training.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Brasovul ofera de doua ori mai multe locuri de munca decat se cauta

In Brasov, oferta de munca este una cat se poate de generoasa si pentru toata lumea. Companiile cauta juniori pe care sa ii pregateasca in spiritul organizatiei, iar salariile pe care le ofera sunt atractive. Este nevoie de manageri buni; Decathlon cauta sefi de departamente, dar se gasesc multe joburi si in domeniul telecomunicatiilor, unde Orange, Lugera, RCS&RDS si EuroGsm cauta consultanti si agenti de vanzari.

Iasiul are peste 100 de locuri de munca disponibile acum

Cele mai multe locuri de munca in Iasi sunt in vanzari, unde Telekom, Decathlon, Vodafone, Alpha Bank, ING, Dedeman sau RCS&RDS cauta reprezentanti de vanzari sau supervizori pentru operatiunile desfasurate in estul tarii. Si programatorii isi vor gasi rapid un loc de munca, mai ales cei specializati pe dezvoltarea de software sau webdesigner-ii. Pentru cei fara studii superioare, domeniul constructiilor este ofertant sau retailul pune zeci de joburi la bataie. Iar Xerox, unul dintre gigantii de pe piata serviciilor, ofera un pachet atractiv de beneficii unor candidati care sa ocupe posturile de team leader si administrator.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Dupa cum observi, exista sute de joburi disponibile in toata tara pentru candidatii dispusi sa invete sau sa isi puna abilitatile si cunostintele in slujba unor companii de renume, care le vor oferi, pe langa salarii si beneficii, si avantajul unei experiente la cel mai inalt nivel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.