Una dintre cele mai importante competitii dedicate antreprenorilor, Startarium Pitch Day, si-a desemnat pe 23 noiembrie castigatorii.

Radisson Blu s-a transformat intr-un adevarat oras al antreprenorilor, peste 700 de persoane fiind prezente la evenimentul care isi propune sa identifice si sa sustina startup-urile cu potential din Romania. Evenimentul, transmis live pe pagina de facebook Startarium, a avut peste 15.000 de vizualizari.

Tracia, prima fabrica de rulote turistice si comerciale din Romania si din sud-estul Europei, a fost distinsa cu Marele Premiu in valoare de 70.000 de euro. Trofeul, inmanat de Michal Szczurek, CEO ING Romania, si Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub lui Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului, a fost primit cu entuziasm de intreg publicul.

"Este cea mai mare sansa pe care am avut-o pana acum. Startarium imi ofera ocazia ca acest proiect sa mearga mai departe si Romania sa fie pusa pe harta vehiculelor recreative in Europa", a declarat Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului Tracia.

Locul 2, in valoare de 20.000 de euro, a fost adjudecat de Re.Flex, ce creeaza un set de senzori care ajuta pacientii in partea finala a recuperarii. Startup-ul a fost fondat de Camil Moldoveanu si Andrei Kluger.

Locul 3, in valoare de 10.000 de euro, a fost acordat Clinicii de Pediatrie Anastasia, din Piatra Neamt, singura de acest tip din regiune. Clinica, prezentata de Ilinca Nicolae, a fost recompensata si cu o Mentiune speciala de 5.000 de euro din partea juriului competitiei.

In cadrul Startarium Pitch Day si IndexAR a primit o mentiune speciala, in valoare de 5.000 de euro. Fondata de Razvan Boldis, IndexAR este o platforma si o aplicatie de realitate augmentata care da posibilitatea producatorilor mici si mijlocii sa aduca produsele in fata clientilor lor.

"Energia si toate lucrurile care s-au intamplat la Startarium Pitch Day sunt fantastice. Startarium este la inceput de drum si trebuie sa devina o platforma care sa aduca valoare de zeci de milioane de euro in piata. Economia poate sa creasca datorita startup-urilor care pot fi sustinute", a declarat Catalin Vasile, director canale de distributie retail ING Bank.

"As vrea sa felicit toate cele 10 startup-uri finaliste. Unii participanti s-au aflat pentru prima oara pe scena unui eveniment de pitching de o asemenea anvergura, cu toate astea s-au descurcat excelent si au impresionat publicul si juriul deopotriva. Aflat la prima editie, Startarium Pitch Day s-a consacrat deja ca un eveniment important in ecosistemul antreprenorial din Romania, iar acest lucru nu face decat sa ne incurajeze sa dezvoltam din ce in ce mai mult Startarium, orasul antreprenorilor
", a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

Citeste si:
Cum poti afla daca ideea ta de startup are vreo sansa de reusita
Cum poti afla daca ideea ta...

Cele 10 startup-uri finaliste care si-au sustinut afacerile pe scena Startarium Pitch Day sunt: Bill me, Tracia, Limitless, IndexAR, Clinica Pediatrica Anastasia, YTranslations, Native Box, Printoteca, Re.Flex, Menuo.
Startarium Pitch Day este un eveniment organizat de Startarium.ro, cea mai complexa platforma educationala si de acces la finantare a initiativelor antreprenoriale romanesti. Startarium.ro este o initiativa Impact Hub cu sprijinul ING Bank.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.