Federatia VOLUM – Federatia Organizatiilor care sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania va invita sa votati povestile de voluntariat preferate, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din intreaga tara. In fiecare an, acest eveniment reuneste organizatii neguvernamentale, institutii publice si companii, pentru a oferi o binemeritata recunoastere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a se implica in comunitate.

In perioada 27 septembrie - 25 octombrie, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care implica voluntari au nominalizat initiative si persoane care contribuie la schimbarea comunitatii. In urma perioadei de preselectii, din cele 188 aplicatii, au fost selectati 108 de finalisti, astfel: 52 de nominalizari pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 46 de nominalizari pentru categoria Voluntarul anului, 7 nominalizari pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului si 3 nominalizari pentru categoria Centrul de voluntariat al anului, transmit organizatorii in comunicatul remis 9AM.ro.

Lista completa cu finalistii de anul acesta poate fi accesata direct pe site-ul Galei Nationale a Voluntarilor – http://www.galavoluntarilor.ro/finalisti, unde aveti posibilitatea de a vota voluntari, coordonatori de voluntari, centre si proiecte de voluntariat, pana pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit in seara de premiere pentru fiecare categorie in parte.


Pana pe 4 decembrie, cele 108 lucrari finaliste sunt jurizate de catre cei 30 de membri ai juriului, conform criteriilor si regulamentului, facute publice pe site-ul competitiei. Din juriu fac parte reprezentanti ai institutiilor publice, companii sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile jurizate. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 14 decembrie 2015, la Gala Nationala a Voluntarilor.

„Gala Nationala a Voluntarilor este in fiecare an o sarbatoare a faptelor bune. Este pur si simplu o alta Romanie pe care am ales sa o premiem si sa o aducem in fata publicului larg din dorinta de a le arata romanilor cate lucruri bune se intampla zilnic langa ei. Anul acesta aducem in lumina reflectoarelor lucrurile facute simplu si cu drag, umanitatea si bunavointa dintre oameni. Pentru ca singurul lucru care ne poate schimba ca oameni este bunatatea. Simpla, traita cu drag si oferita fara prea multe asteptari. Asa cum face voluntariatul din oameni. Anul acesta voluntariatul merge dincolo de campanii, strategii si documente. In 2016 voluntariatul este pur si simplu #CuDrag.” – Anca NASTASE, Director Executiv Federatia VOLUM.

Citeste si:
Bunatatea se cultiva cu drag la Gala Nationala a Voluntarilor 2016
Bunatatea se cultiva cu drag...

Gala Nationala a Voluntarilor se bucura si in acest an de sustinerea institutionala din partea Ministerului Tineretului si Sportului si a Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Competitia si evenimentul de gala sunt sprijinite si promovate de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Damian Draghici, Marius Manole, Irina Pacurariu, Calin Goia, Valeria Racila von Groningen si Zoli Toth.

Biroul executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federatiei VOLUM. Pentru mai multe informatii despre regulament, va rugam accesati acest link.

Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national - 85 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 22.500 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania.

Acest eveniment face parte din proiectul „V.I.S.S – Voluntariat in Servicii Sociale”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, va invitam sa vizitati http://www.swiss-contribution.ro si www.swiss-contribution.admin.ch/romania .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.