Arash Derambarsh, initiatorul legii anti-risipa din Franta, prezent la Bucuresti pentru a explica toate implicatiile si responsabilitatile unei legi care va fi aplicabila atat in Romania cat si in toata Europa.

Cea de a saptea editie a festivalului Sarbatoarea Gustului din Romania, desfasurata sub motto-ul „Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta", debuteaza pe 17 noiembrie cu evenimentul „Black Sea Food Summit” ce are ca tema reducerea risipei alimentare, eveniment ce il va avea ca invitat de onoare pe Arash Derambarsh, Consilier municipal in Paris, initiatorul proiectului de lege contra risipei alimentare din Franta, proiect de lege demarat de curand si la nivel mondial.

Lupta impotriva risipei alimentare inseamna mobilizarea consumatorilor, asociatiilor, producatorilor, procesatorilor si distribuitorilor de produse alimentare. Actiuni de combatere a risipei de alimente sunt puse in aplicare in urmatoarea ordine de prioritate:
- Prevenirea risipei de alimente
- Folosirea alimentelor nevandute, proprii pentru consumul uman, prin donare sau prelucare
- Utilizarea acestora ca hrana pentru animale
- Utilizarea compostului pentru agricultura sau pentru a produce energie, inclusiv biogaz.

Evenimentul va avea loc in cadrul targului ROMHOTEL in data de 17 noiembrie 2016, intre orele 13.00 – 17.00, in Sala Sadoveanu, pavilion C4 – C5 la ROMEXPO.

Sarbatoarea Gustului este un festivalul gastronomic, educativ, cultural, profesional ce impartaseste valorile economiei circulare in Romania, propunandu-si educarea gustului in randul tuturor consumatorilor si cu precadere in randul copiilor si al parintilor printr-o campanie cu scop educativ desfasurata in scoli, prin informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, originii lor, a modului de productie si a trasabilitatii acestora si prin promovarea unui comportament eco-responsabil.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.