Castigarea alegerilor prezidentiale din Statele Unite de catre candidatul republican Donald Trump marcheaza incheierea unei forme de globalizare stabilite in ultimii 25 de ani, cel putin din partea SUA si a Marii Britanii, iar starea din incertitudine din Romania si zona euro va persista, a declarat joi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Totusi, bancherii de la Banca Centrala din Romania se asteapta la o continuare a politicii monetare actuale a Federal Reserve.

”Nu vad o schimbare a politicilor monetare peste ocean. Semnificatia alegerilor din SUA este legata mai degraba de incheierea unei forme de globalizare, asa cum am inteles-o noi in ultimii 25 de ani, cel putin din partea a doua tari, SUA si Marea Britanie”, a spus Isarescu.

Guvernatorul a avertizat ca aceste schimbari contribuie la mentinerea unei stari de incertitudine la nivelul zonei euro, dar si in Romania, iar BNR trebuie sa pastreze o vigilenta sporita pentru a preintampina eventualele efecte negative.

Tot joi, la o alta conferinta organizata la Bucuresti, consilierul lui Mugur Isarescu la BNR, Adrian Vasilescu, a caracterizat victoria lui Donald Trump ca finalul unui ciclu istoric centenar, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.