Companiile cheltuie mult pentru a-si multumi angajatii, dar si castiga din asta. Tocmai de aceea programele de wellbeing au devenit tot mai populare.

Angajatorii au devenit tot mai preocupati de bunastarea personalului. Atunci cand ai angajati fericiri si sanatosi, ai, de fapt, o echipa mai productiva, mai creativa si mai loiala. E firesc, asadar, ca angajatorii sa fie primii interesati de multumirea angajatilor. Au toate motivele sa o faca, pentru ca fiecare leu cheltuit pentru asta se poate intoarce si inzecit.

Anul trecut companiile din tara noastra au cheltuit in total cinci milioane de euro pe programe destinate relaxarii angajatilor, scrie Agerpres. Ce e si mai interesant este ca toate companiile care au investit in multumirea angajatilor sunt cunoscute si foarte profitabile. E limpede, deci, ca legatura dintre preocuparea fata de angajati si profit nu este una de ignorat.

Ce programe sunt cele mai apreciate de angajatii romani

Un procent covarsitor dintre angajatii romani care au participat in ultimele trei luni la un program de wellbeing – 90% - este de parere ca aceste activitati sunt utile. Nu este nicidecum surprinzator faptul ca angajatii apreciaza aceste ateliere.

Cum ar fi sa mergi la serviciu intr-o zi si in loc sa stai la calculator timp de 8-9 ore, sa iti petreci timpul la acest atelier? Oricui i-ar placea sa faca asta in timpul programului de lucru si bineinteles ca atunci cand i se va oferi oportunitatea unui alt job va lua in seama si astfel de programe relaxante si din care are de invatat atat de multe.

Un studiu citat de wall-street.ro arata ca majoritatea (28%) dintre salariatii de la noi din tara isi doresc sa participe la un atelier de beauty si fashion proxima data cand firma va mai organiza un astfel de program. 17% spun ca vor sa participe la un atelier de dezvoltare personala, 12% la unul de arte plastice si hobby, 11% la un curs de actorie, 9% la unul de nutritie, alte 9 procente la un curs de mindfulness. 14% dintre respondenti au ales alte activitati precum outdoor, gatit, atelier de handmade sau body language.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Un alt lucru pe care ar trebui sa-l stie managerii este ca programele de wellbeing din companii nu au drept scop doar relaxarea angajatilor, ci mult mai mult de atat. In cadrul atelierelor artistice se invata creativitatea si gandirea in afara normelor dictate, un lucru de mare valoare in zilele noastre, cand inovatia este atat de pretuita.

De asemenea, in cadrul atelierelor de dezvoltare personala, angajatii invata o multime de lucruri de ajutor in cariera precum public speaking sau gestionarea conflictelor.



Starea de spirit si sanatatea, aspectele esentiale pentru rezultatele companiei

Desi unii manageri considera ca rezultalele companiei sunt direct proprortionale cu numarul de ore lucrate peste program, in realitate lucrurile stau cu totul altfel. Angajatii relaxati, care sunt multumiti de locul de munca lucreaza cu drag si sunt mai dedicati. Cand se ataseaza de un loc de munca, reusitele companiei sunt percepute de indivizi drept reusitele lor, asa ca depun mai mult efort.

Citeste si:
Ciolacu: Prioritatea noastră este să luăm măsuri care să apere...
Ciolacu: Prioritatea noastră...

Team building-urile functioneaza cu acelasi scop. Echipa se intareste pentru ca se petrece timp in afara biroului, iar cei alaturi de care lucrezi de luni pana vineri iti devin mai mult decat simpli colegi, asa ca nu ii parasesti la prima oferta mai buna.

Mai mult decat atat, un om multumit si relaxat are o stare de spirit mai buna si este intr-o forma fizica ce ii permite sa lucreze la randament maxim. Spre asta ar trebui sa tinda angajatorii care isi doresc sa evolueze alaturi de salariatii lor.

Sursa foto: Pressmaster/ Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.