Egiptul a cumparat marti 240.000 de tone de grau din Romania si alte 180.000 de tone din Rusia, potrivit agentiei egiptene de stat GASC, specializata in astfel de achizitii, transmite Reuters.

In ultimele saptamani, majoritatea achizitiilor de grau efectuate de Egipt au provenit din Rusia.

In prima jumatate a acestui an, principalii clienti ai Romaniei pentru cererale au fost Egipt (594.000 tone), Iordania (547.000 tone) si Libia (362.000 tone).

In al doilea semestru, exporturile de grau ale Romaniei catre Egipt au fost afectate de introducerea unei politici a tolerantei zero fata de cornul secarei, un parazit al graului, in 31 august, scrie News.ro.

Dupa aceasta data, Egiptul a respins cantitati de grau de la principalii furnizori, inclusiv din Romania. Politica a fost anulata dupa aproape o luna.

Contractele futures pentru grau tranzactionate la bursa de marfuri din Chicago sunt in scadere, miercuri, cu 0,1%, la 4,03-3/4 dolari pe busel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.