WHISKY FEST 2016 dezvaluie o parte din cele peste 100 de etichete ce vor fi prezente in festival si se mandreste cu o selectie aparte de raritati si produse speciale, unele in premiera in Romania.

WHISKY FEST va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmura, in perioada 10 - 12 noiembrie 2016, fiind primul eveniment dedicat in intregime uneia dintre cele mai apreciate bauturi ale tuturor timpurilor - whiskyul. De asemenea, este pentru prima oara in Romania cand o selectie atat de cuprinzatoare de etichete se reuneste sub egida unui singur eveniment, dedicat tuturor celor care apreciaza calitatile unui whisky adevarat, mai presus de alcool, si doresc sa guste atat o bautura fina, cat si povestea din spatele acesteia.

“Etichetele prezente in festival sunt cu adevarat extraordinare. De la whisky rar, cu o vechime de peste 30 sau chiar 50 de ani, pana la whiskyuri afumate, cu note salmastre sau maturate in diverse tipuri de butoaie neobisnuite, WHISKY FEST se prezinta cu un portofoliu impresionant, pentru care suntem deosebit de mandri”, declara cei de la The Whisky Club, co-organizatorii evenimentului.

Iata si o parte din etichete: Aberlour 12 YO, An Cnoc 12 YO, An Cnoc, 16 YO, Ardbeg 10 YO , Balblair 2005, Chivas 12 YO, Chivas 18 YO, Chivas Regal Extra, Glen Moray, Glenfarclas 105 cask, Glenfarclas 12 YO, Glenfiddich 12 YO, Glenfiddich 15 YO, Glenfiddich 18 YO, Glenfiddich 21 YO, Glenfiddich 26 YO, Glenfiddich IPA,, Glenfiddich XX, Glenlivet 15 YO, Glenlivet 18 YO, Glenlivet Founders Reserve, Glenmorangie 10 YO Glenmorangie 18 YO Glenmorangie The Lasanta, Glenmorangie The Nectar D’or, Glenmorangie The Quinta Ruban, Grant’s Ale Cask, Grant’s Family Reserve, Grant’s Sherry Cask, Grant’s Signature, Highland Park 30 YO, Hudson Baby Bourbon, Hudson Four Grain, Hudson Manhattan Rye, Label 5 12 YO, Longmorn 16 YO, Monkey Shoulder, Old Pulteney 12 YO, Old Pulteney 17 YO, Scapa Skiren, The Balvenie 30 YO, The Balvenie Caribbean Cask 14 YO, The Famous Grouse, The Macallan Amber, Tullamore 12 YO.

Citeste si:
Top 10 cele mai scumpe alimente din lume
Top 10 cele mai scumpe...

Ardbeg

“As close to perfection as makes no difference” - Ardbeg a fost numit de catre cunoscatorii de whisky ca fiind atat de aproape de perfectiune, incat diferenta nu mai conteaza.

Este cel mai afumat single malt, maturat minim 10 ani, de culoarea chihlimbarului, cu accente rubinii. Are gust extrem de echilibrat intre fum si dulceata, completat de mirodenii precum ciocolata, caramel, scortisoara si note delicate de turba.

Astfel, Ardbeg isi merita renumele incredibil, fiind un whisky care e de-a dreptul venerat in intreaga lume. In ultimii sapte ani, Ardbeg a fost numit World Whisky of the Year in nu mai putin de 4 ocazii.

Chivas Regal Extra

Un brand iconic, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu un stil bogat si distinct, este alegerea perfecta pentru un gentleman modern. Chivas Regal Extra este un blend complex si unic din cele mai speciale single malturi.

Citeste si:
Floarea de colt se vinde la tarabe pe post de martisor
Indiferenta fara limite fata...

Chivas Regal Extra promite experienta bogata si generoasa a unui whisky scotian. Secretul gustului sta in alegerea selectiva a whiskyurilor blendate, maturate in butoaie sherry. Originare din Spania, aceste butoaie Oloroso Sherry garanteaza calitate de mana intai, oferind whiskyurilor o culoare profunda de chihlimbar, pe langa gustul bogat, dulce si aromat. Rezultatul este unul remarcabil!

Glen Moray

Acest single malt este distilat pe malurile raului Lossie inca din 1897, chiar langa Elgin, unul dintre cele mai vechi orase scotiene.

In lunga sa istorie, Glen Moray a fost distins cu numeroase premii si intotdeauna a fost distilat respectand traditia artizanala. Niciodata grabit sau fortat, intotdeauna in echilibru, incet si cu grija, 24 de ore din zi, sapte zile pe saptamana – aceasta este reteta caracteristica Glen Moray.

Citeste si:
Premiera in Romania: Implanturi de electrozi in creier pentru...
Premiera in Romania:...

Cunoasterea profunda a whiskyului, miturile si secretele meseriei au fost transmise de la o generatie la alta, pentru a garanta ca fiecare picatura de whisky are aceeasi inalta calitate.

Glenfiddich IPA

In lumea whisky-ului, single malt-ul reprezinta apogeul licorii de cea mai buna calitate, atat prin varietatea sortimentelor, cat mai ales prin cea a diversitatii aromelor si a deplinatatii gusturilor. Cel mai premiat single malt din lume, Glenfiddich este printre puţinele whisky-uri scotiene single malt produse intr-o distilerie neinstrainata de-a lungul istoriei.

Glenfiddich IPA este rezultatul unui experiment extraordinar, ce a demostrat ca butoaiele traditionale de whisky pot fi imbogatite cu arome, intr-un mod inovativ. In colaborare cu un producator de bere artizanala din zona Speyside, s-a creat o bere IPA (Indian Pale Ale) indrazneata si plina de verva, pentru a conferi butoaielor de stejar o aroma speciala de hamei. Acest experiment a avut ca rezultat primul single malt scotian maturat in butoaie IPA.

Old Pulteney 17 YO

Invechit timp de 17 ani in butoaie ex-bourbon si ex-sherry, Old Pulteney atinge echilibrul perfect intre maturare si nota specifica a distileriei de pe tarmurile Scotiei, fiind in topul preferintelor entuziastilor de whisky din intreaga lume.

De o culoare rosiatica de chihlimbar, cu o nota puternica de ocru, Old Pulteney

prezinta o aroma subtila de mere si pere, usor lemnoasa si cu o atingere delicata de caramel si sare.

The Macallan Rare Cask

Whiskyul single malt scotian The Macallan Rare Cask a fost lansat in 2014 si cuprinde whiskyuri din 16 stiluri de butoaie de sherry. Majoritatea acestor butoaie sunt folosite pentru prima oara in productia de whisky, rezultatul fiind un single malt din zona Speyside bogat si aromat, cu o explozie de stafide si miere, reminiscente de ghimbir si note decadente de ciocolata.

Sub 1% din butoaiele din distilerie sunt demne pentru acest single malt, majoritatea fiind folosite o singura data, doar pentru acest whisky special.

Biletele si abonamentele se pot cumpara din Reteaua IaBilet.ro.
Whisky Fest 2016 este un eveniment organizat de The Whisky Club, Live Pro si Mixtopia.ro.
Eveniment exclusiv 18+, tinuta recomandata fiind smart casual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.