O grenada defensiva a fost descoperita la un adolescent din Baia Mare, in urma unui apel la 112 facut de o persoana care l-a vazut pe copil cu proiectilul in mana, pe strada. Genistii SRI si politistii care au intervenit au constatat ca grenada era una defensiva de exercitiu, fara explozibil.

Politia a fost alertata printr-un apel la 112 joi seara, la ora 18.45, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Maramures, Florina Metes.

Un baimarean a sesizat Politia ca in timp ce se afla pe Strada Granicerilor a observat un copil de 15 ani ce avea un obiect ce parea a fi grenada”, a declarat reprezentantul IPJ.

Mai multi politisti, precum si genisti de la SRI au mers in zona, au izolat perimetrul. In urma cercetarilor, s-a dovedit ca proiectilul era unul defensiv, fara explozibil, scrie news.ro.

”Politisti si reprezentanti ai SRI s-au deplasat la locul faptei si au constat ca intr-o cutie metalica se afla corpul unei grenade defensive de exercitiu in stare inactiva, fara pulbere si fara mecanismul declansator”, a mai spus Florina Metes.

Grenada, precum si cutia in care se afla au fost luate de catre genistii SRI care urmeaza sa le analizeze, ulterior urmand sa fie predate Politiei Maramures, care face cercetari in acest caz.
viewscnt


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.