Saptamana aceasta, de luni, 10 octombrie, pana duminica, 16 octombrie, Bucurestiul va gazdui a doua editie a festivalului Creative Est, o initiativa complexa care-si propune sa atraga atentia asupra potentialului urias al industriilor creative romanesti si est-europene. Evenimentele Creative Est vor avea loc toata saptamana la Arcub Gabroveni, Hala de la Industria Bumbacului, UNARTE si Universitatea de Arhitectura Ion Mincu.

Lideri ai clusterelor si hub-urilor creative din Nantes, Kiev, Belgrade, Tartu dar si designeri, artisti si artizani locali vor lua parte la o serie de workshopuri, conferinte si dezbateri publice inedite ce se adreseaza celor care lucreaza sau isi doresc o cariera in arta, design, tehnologie, gastronomie, moda si dezvoltare urbana. Cel mai mare eveniment al festivalului este dedicat publicului larg si aduce la un loc proiecte-manifest ale creatorilor locali. Market-ul Creative Est va transforma o fosta hala de textile din complexul Industria Bumbacului in spatiu de descoperire a peste 50 de standuri de design, arta si gastronomie.

Cum sa exporti produse creative pe piete internationale? Este intrebarea la care va raspunde workshopul de marti, 11 octombrie, tinut de InvestRomania, agentia guvernamentala pentru consilierea investitorilor straini din Romania. Miercuri, 11 octombrie, publicul va afla mai multe despre pasii unui business de succes in arhitectura de la Edgar Kare, CEO al uneia dintre cele mai populare companii de urbanism orasul Tartu, Estonia.

Acordand o atentie deosebita gastronomiei artizanale locale, o piata care s-a dezvoltat infloritor in ultimii ani in Romania, Creative Est propune o serie de evenimente dedicate celor interesati de afaceri in domeniu. „Antreprenor in gastronomie” este tema workshop-ului de joi, 13 octombrie, tinut de Roman Tugashev (Ucraina), fondator al proiectului Ulichnaya Eda, care a inaugurat o noua forma de recreere pe strazile din Kiev redefinind conceptul de street food si aducand la un loc mii de oamenii pasionati de gastronomie la scara mica.

Biletele la workshopurile din cadrul festivalului costa 25 de lei si pot fi achizitionate prin eventbook.ro.

Potrivit unui comunicat remis 9am, conferinta centrala Creative Est 2016, denumita „A city shaped by Creative Industries” va avea loc vineri, 14 octombrie, la Arcub Gabroveni, si propune un maraton de prezentari inedite despre comunitatile de antreprenori capabili sa schimbe orasul prin proiecte de impact. Printre cei invitati se numara Boris Meggiorin (Franta), director de dezvoltare al clusterului de industrii creative Quarter de la Creation din Nantes, Anja Arandjelovic (Serbia), manager cultural si co-fondator al hubului Mikser House, Egbert Ruhl (Germania), responsabil de regenararea urbana a portului din Hamburg. Biletele costa 30 de Euro si pot fi achiztionate prin eventbook.ro.

ChristineOnTheClouds
, Brandusa Atena Ungureanu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, UNICAT, Rod Carturesti, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit - sunt doar cateva dintre numele designerilor si artizanilor care vor expune pe 15 si 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului in cadrul Market-ului Creative Est. Ziua de duminica e dedicata familiilor si va cuprinde ateliere de caligrafie, stiinta, morarit sau antrenamente de imaginatie. In spatiu exterior, bucurestenii se vor putea bucura de Food Market cu bucatarii urbane si Farmers Market cu legume si fructe de la producatori locali. Accesul la Market este gratuit.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Programul complet Creative Est Festival poate fi consultat pe www.creativeest.ro.

Creative Est este sustinut de Banca Transilvania, partener principal al creativitatii romanesti. Festivalul are loc sub patronajul Reprezentatiei Comisiei Europene in Romania si se bucura de parteneriatului Ministerul Culturii, ARCUB, centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti, Telekom Romania si NOD Makerspace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.