P3 Logistic Parks (“P3” sau “Grupul”), unul dintre cei mai mari investitori specializati, dezvoltatori si manageri de proprietati europene de logistica, anunta incheierea procesului de refinantare pe termen lung in valoare de 1,4 miliarde Euro, convenita cu un grup de institutii internationale de prestigiu.

Potrivit unui comunicat remis 9am, P3, detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge, este una dintre cele mai mari platforme integrate de logistica din Europa. Incheierea cu succes a acestei refinantari evidentiaza valoarea strategiei P3, a activelor si a bazei de clienti si va oferi Grupului o mai mare flexibilitate in vederea sustinerii strategiei sale de dezvoltare.

Acordurile au fost incheiate dupa cum urmeaza:

  • Europa de Vest si Polonia – garantat integral de Morgan Stanley. PBB Deutsche Pfandbriefbank a actionat in calitate de agent.
  • Republica Ceha si Slovacia – prin intermediul a patru banci cehe: ČSOB in calitate de agent, Komerční Banka, UniCredit Bank si Česká Spořitelna. Komerční Banka face parte din grupul Société Générale, iar Česká Spořitelna din grupul Erste.
  • Romania – prin intermediul Raiffeisen Bank International (RBI).
George Aase, CFO P3, a declarat: „Suntem incantati ca am incheiat aceasta refinantare pe termen lung. Actualii nostri parteneri financiari au sustinut strategia noastra de dezvoltare pe plan european, acum intarita cu cativa noi creditori. Relatiile pe termen lung pe care le avem cu creditorii nostri sunt de nepretuit pentru noi, mai ales acum cand P3 continua sa creeze valori durabile. Aceste noi acorduri ne ofera flexibilitatea de a profita din plin de oportunitatile prezente si viitoare de care Grupul dispune. Suntem recunoscatori consilierului nostru Eastdil Secured pentru sprijinul si expertiza oferite.”

Anand Tejani, partener la TPG Real Estate, a spus: „Suntem mandri de progresul facut de P3 si de echipa sa de management, din momentul achizitiei si pana acum. De-a lungul acestei perioade, P3 a devenit una dintre cele mai mari platforme independente integrate de logistica din Europa, cu capacitati proprii de achizitii, dezvoltare, leasing si managementul proprietatii. Aceasta refinantare da posibilitate companiei sa continue procesul de extindere si sa satisfaca in continuare nevoile clientilor sai.”

P3 a fost consiliata de Eastdil Secured.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.