bpv Grigorescu Stefanica a asistat grupul financiar de origine letona 4Finance, unul dintre cele mai mari grupuri din Europa care acorda imprumuturi rapide prin intermediul platformelor online si mobile, la achizitia grupului financiar TBIF Financial Services, care include banca TBI Bank EAD, cu sedii in Bulgaria si Romania, precum si entitatile TBI Credit si TBI Leasing.

Dupa un proces care a durat circa un an, tranzactia a fost finalizata pe 11 august 2016, alte etape si proceduri post-closing fiind in desfasurare. Valoarea totala platita la closing a fost de aproximativ 69 milioane de euro, la care s-ar putea adauga o valoare de ajustare in functie de performanta confirmata a entitatilor achizitionate.

Potrivit unui comunicat remis 9am, prin aceasta achizitie, grupul 4Finance isi extinde prezenta pe piata din Romania, adaugand in portofoliul sau sucursala Bucuresti a TBI Bank EAD, precum si doua institutii financiare nebancare (IFN) cu prezenta indelungata in Romania, TBI Leasing si TBI Credit, in plus fata de Zaplo IFN, care activeaza pe piata din 2015. TBI Bank EAD este activa in Romania si Bulgaria in special pe sectorul de IMM-uri si de retail si a raportat active de 272 milioane euro la finalul lunii iunie si credite de consum in valoare de 175 milioane de euro.

Echipa de avocati care a consiliat 4Finance pentru componenta din Romania a achizitiei a fost coordonata de Catalin Grigorescu, Managing Partner bpv Grigorescu Stefanica, Cristina Mihai (Managing Associate) si Andreea Carare (Associate) si a inclus in diversele etape ale tranzactiei un numar de pana la 12 avocati. Tranzactia a fost coordonata la nivel global de biroul de la Moscova al societatii internationale de avocatura Akin Gump, asistenta pe drept bulgar fiind asigurata de societatea de avocati bulgara Penkov, Markov & Partners.

Prima parte a anului 2016 a marcat o accelerare considerabila a activitatii departamentului de fuziuni si achizitii din cadrul bpv Grigorescu Stefanica, avocatii fiind implicati in incheierea unor tranzactii relevante la nivel regional si international, printre care: achizitia pachetului majoritar din reteaua de clinici stomatologice Dent Estet de catre liderul pietei de servicii medicale private MedLife, achizitia de 920 milioane de dolari a Key Safety Systems de catre conglomeratul chinez Joyson Electronics, una dintre cele mai mari din domeniul auto din 2016 sau tranzactia prin care compania americana de IT Riverbed Technology a preluat compania germana Ocedo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.