Vincon Romania anunta relansarea Rosé Vérité, un vin cu Denumire de Origine Controlata, Cules la Maturitate Deplina, produs din Cabernet Sauvignon cultivat in podgoriile de la Husi, vin demisec din productia 2015. Lansarea vine ca raspuns la cererea crescuta de rosé in segmentul premium, unde consumatorul prefera vinurile seci si demiseci.

Odata cu relansarea, Rosé Vérité are parte de o restilizare a sticlei si a etichetei, conform tendintelor pietei: sticla de tip conic, cu o eticheta stilizata, insertii texturate si elemente grafice pentru o parcurgere mai usoara a informatiei. Eticheta include promisiunea brandului, descrierea vinului, ritualul de servire cat si asocierea culinara.

In cadrul companiei Vincon Romania, vanzarile de rosé au crescut in 2015 fata de 2014 cu 51%. ”Pentru anul 2016, estimam o crestere cu 35% fata de anul precedent, crestere care se va simti in special in sectorul mainstream si premium. In acelasi timp, estimam ca productia de rosé din acest an o va dubla pe cea din 2015”, declara Gianina Rusu, Director Financiar Vincon.

Conform unui studiu Nielsen, piata de rosé din 2015 ajungea la 2 milioane de litri si la o valoare de aproximativ 52 milioane RON. Consumul de rosé creste, in special in categoria premium. ”Cantitatea de vin rosé imbuteliat consumata in medie de un roman la o masa acasa este de aproximativ 2-3 pahare, in timp ce la restaurant se consuma aproximativ 1-2 pahare”, declara Maria Gavrilescu, director de marketing Vincon Romania. Cantitatea este influentata de ocazia de consum, de momentul zilei/saptamanii, de partenerii de masa/ dialog, dar si de sexul consumatorului. ”Datorita culorii, perceptia generala este ca rosé-ul este un vin pentru femei, insa acesta, in special in varianta demisec este o alegere preferata, in special in cadrul intalnirilor in doi.” declara Maria Gavrilescu.

“Consumatorul de rosé este diferit de la un segment de pret la altul. Categoria premium si superpremium are cel mai mare grad de acceptare si consum al vinului rosé in cadrul publicului masculin, preferinta care se reflecta si in tipurile de vin prezente – preponderent sec si demisec, versus preponderent demidulce si dulce in categoria mainstream si economy.”

Rosé Vérité este un rosé de noir, fiind realizat din struguri negri, dintr-o vie tanara de Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culesi manual, din viile aflate in proprietatea Vincon, amplasate pe Colina Manastirii din Podgoria Husi – de pe o suprafata de 4 hectare, si sortati inainte de a intra in procesul de vinificatie. Caracterul surprinzator de placut si racoritor, se datoreaza modului in care s-a efectuat intregul proces de vinificatie: fermentarea la temperatura controlata de 12 grade Celsius a contribuit la pastrarea aromelor vegetale specifice soiului si a celor de fructe de padure, dar si la captarea si mentinerea aromelor secundare – cele degajate in perioada de fermentatie alcoolica, perioada cu o durata de pana la 45 de zile. Culoarea speciala rosé foita de ceapa este rezultatul unui proces de macerare pe bostina, cu o durata de 24 de ore (rosé-ul de o zi), timp in care are loc o usoara fermentatie alcoolica si o slaba difuziune a antocianilor in vin (o extractie de culoare redusa).

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Vincon a inceput sa produca rosé-uri in gama premium si superpremium in 2008, din struguri negri precum Pinot Noir, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, proveniti in special din Podgoriile Cotesti si Husi, precum si din struguri rozé din soiul Busuioaca de Bohotin – din Podgoria Husi, in gama Rosé Far Niente. ”In 2014 insa, am descoperit ca strugurii Cabernet Sauvignon din podgoriile de la Husi au dat nastere unui rosé exceptional. Terroir-ul si aciditatea specifica zonei asigura echilibrul dintre culoare, complexul aromatic si o fructozitate aparte. „Cred ca va deveni o traditie ca rosé-urile din categoria premium sa fie produse din acesti struguri. Insa, in acelasi timp, diversitatea podgoriilor Vincon ne permite sa experimentam si sa inovam mereu in toate categoriile de vin.” declara Nicu Mateescu, Director de Productie-Vinificatie, Vincon Romania.

Citeste si:
Licitația celor mai apreciate vinuri, celor mai vechi whisky și...
Licitația celor mai apreciate...

Potrivit unui comunicat remis 9am, Vincon este prezent pe piata de rosé-uri cu produse in toate segmentele de pret si raspunde profilului gustativ al consumatorilor din fiecare categorie: Rosé Vérité si Rosé Far Niente in categoria premium si superpremium, cu variante de sec, demisec si dulce; Beciul Domnesc si Beciul Domnesc Grand Reserve (disponibil doar in HoReCa) – upper mainstream cu variante de sec, demisec si dulce; Vita Romaneasca, Doua Vorbe si 7 Pacate pentru zona de mainstream si Proles Pontica si Ciocarlia pe zona economy, segmente aproape integral reprezentate de vinuri demidulci si dulci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.