Patronatele din transporturile rutiere, respectiv UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM, au transmis miercuri un comunicat de presa in care acuza ASF ca dezinformeaza opinia publica in legatura cu preturile RCA.

'Datele ASF arata ca prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% la 3.000 de lei, desi companiile de transport rutier platesc pe un RCA 20.000 de lei, aproape triplu fata de anul trecut', acuza transportatorii. Acestia spun au solicitat catre premierul Ciolos 'o intalnire urgenta pana saptamana viitoare pentru a discuta reducerea imediata a tarifelor RCA, in caz contrar fiind necesara coordonarea unor actiuni de protest la nivel national'.

Transportatorii amintesc ca 'ASF reglementeaza trei piete financiare importante - asigurari, pensii private si de capital, toate trei totalizand peste 11 miliarde de euro (peste 7% din PIB-ul Romaniei)' si sustin ca autoritatea s-ar afla in incapacitatea de a realiza o analiza clara si complexa a datelor din piata RCA, astfel incat sa vina cu solutii pentru rezolvarea crizei actuale.

"In acest sens, patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM - s-au intalnit pe 19 iulie 2016 si au transmis doua solicitari, una catre ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanta Milliman si una catre primul-ministru Dacian Ciolos, pentru stabilirea unei intalniri urgente pana saptamana viitoare pentru a discuta reducerea imediata a tarifelor RCA, in caz contrar fiind necesara coordonarea unor actiuni de protest la nivel national", se mai arata in comunicatul prezentat de HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.