Business 7 Iulie 2016 11:15
Surse judiciare au declarat pentru NEWS.ro ca directorii firmei vor fi ridicati si dusi la audieri.

Politistii fac perchezitii la Hotelul Marriott din Bucuresti, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi fost produs prin inregistrarea de cheltuieli cu dobanzi si de pierderi din diferente de curs valutar.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a anuntat ca perchzitiile au loc la sediile sociale al SC S. SRL si SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde vor fi ridicate documente financiar-contabile si inscrisuri necesare solutionarii unei cauze penale in care sunt vizate infractiuni de evaziune fiscala.

“Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2008 - 2015, in documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost inregistrate cheltuieli cu dobanzi si pierderi din diferente de curs valutar, in baza unui contract de imprumut incheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsa ca acest contract este garantat de Statul roman, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.

In aceasta cauza sunt urmarite penal, pentru evaziune fiscala in forma continuata, doua persoane si o firma.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca in urma perchezitiilor vor fi audiati directorul general si directorul executiv al firmelor.

Politia Romana a precizat ca la perchezitii de la sediile celor doua firme participa 12 ofiteri de politie judiciara de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si un procuror din Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.