Business 2 Iulie 2016 12:30
Cui nu ii este cunoscut sfatul miliardarului Warren Buffet, potrivit caruia "cu cat inveti mai mult, cu atat vei castiga mai mult"? Aceasta regula ar trebui sa se aplice si pentru invatarea unei limbi straine. Iata ce ar trebui sa inveti pentru a castiga un salariu mai mare.

A fost demonstrat faptul ca invatarea unei limbi straine poate creste veniturile cu pana la 10-15%, fapt ce demonstreaza ca decizia de a invata o anumita limba este o investitie inteleapta daca se cauta extinderea oportunitatilor.

Pe piata muncii exista o cerere exponentiala pentru locuri de munca care necesita cunoasterea cel putin a unei limbi straine. Intrepretii si traducatorii se afla pe primele cinci locuri, potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA.

Astfel, pe langa limba engleza, pe care deja majoritatea angajatilor o cunosc, pentru a castiga mai multi bani, este esential sa cunosti cel putin una dintre urmatoarele limbi straine: germana, franceza, spaniola, araba si mandarina.

Cu peste 200 de milioane de oameni de pe cinci continente diferite din intreaga lume vorbind limba franceza, se poate realiza motivul pentru care aceasta limba trebuie invatat noteaza lifehack.org. Cunoasterea acestei limbi poate deschide portile pentru companii franceze din Romania, dar si din Franta, Canada, Elvetia sau Belgia. De asemenea, pentru studentii care doresc sa urmeze un master in strainatate, aceasta limba constituie un avantaj, intrucat universitati franceze de renume si scolile de afaceri sunt clasificate ca fiind unele dintre institutiile de invatamant superioar de top din Europa si din lume.

Cifrele arata ca limba spaniola este utila in special in lumea afacerilor, mai ales ca tari precum Mexic, Chile sau Columbia devin rapid puteri in economia globala.

Nu este niciun secret faptul ca statul chinez si Arabia Saudita se numara printre economiile dominante ale lumii. In plus, cunoasterea unei limbi mai putin cunoscute, precum mandarina sau araba, va oferi un avantaj considerabil. Persoanele care vorbesc limba araba au posibilitatea de a dezvolta o cariera internationala intr-o varietate de industrii, cum ar fi educatia, finante, jurnalism, servicii straine, si multe altele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.