“Apetitul turistilor romani pentru vacante pe vase de croaziera a cunoscut o cerere puternica in acest an, solicitarile noi au explodat practic, ajungand sa fie de 3 ori mai mari decat aceeasi perioada a anului trecut”, conform datelor proprii ale Fortuna Business Travel, din Bucuresti.

Evenimentele din Turcia, Franta sau Siria au avut impact asupra alegerii tipului de vacanta, cca. 25 % din turistii din anii trecuti, care au petrecut concediile prin Grecia, Turcia sau Spania au optat anul acesta pentru o croaziera.

Surprinzator, cele mai dorite croaziere nu sunt cele in Marea Mediterana, asa cum ne-am astepta, ci croazierele exotice in Caraibe, Emirate, Asia de S-E sau America de Sud. Intre acestea 80 % din rezervari reprezinta pachete complete cu AVION inclus din Bucuresti si transferuri, unde tarifele incep de la 640 de €/pers in cabina interioara (fara taxe de aeroport si portuare) pentru Emirate si 1099 €/pers (fara taxe de aeroport si portuare) pentru cele din Caraibe. Pe locul 2, putem enumera itinerariile din clasica Mediterana, de Est si de Vest, urmate de croazierele in Fiordurile Nordului si Europa de Nord.

“Turistii romani prefera croazierele de grup ‘la pachet’ cu avionul inclus din Bucuresti si transferurile pana la locul de imbarcare/debarcare.
In ultimele 3 luni am fost uimiti de cererea foarte ridicata pentru Croaziere in Caraibe pentru care avem plecari din decembrie anul acesta, precum si pentru croazierele Brizele Mediteranei cu avion inclus, imbarcare din Roma si pachet all inclusive de la 660 euro/pers fara taxele portuare pentru care avem plecari pana in 21 septembrie”
transmite Fortuna Business Travel.

Potrivit unui comunicat remis 9am, anul trecut pe vremea aceasta se bucura de un real succes, croaziera MSC in Mediterana cu imbarcare si debarcare din Constanta. A fost un adevarat hit! Anul acesta nu se va mai organiza, dar iata ca locul i-a fost luat cu succes de croazierele de grup in Caraibe (Cuba, Jamaica, Martinica, Cozumel, Dominicana), America de Sud si Brizele Mediteranei, ne informeaza agentia de turism.

"Pentru toti cei care isi doresc o vacanta completa si o altfel de experienta de calatorie, unde aproape in fiecare zi vezi alta destinatie sau insula, propunem o croaziera, compania vedeta fiind MSC, cu cele mai accesibile tarife", reiese din informarea Fortuna Business Travel.

Citeste si:
Lista alimentelor de bază care vor avea prețul plafonat. Premierul...
Lista alimentelor de bază...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.