O noua motiune depusa in Parlamentul European ar putea pune in alta lumina robotii casnici si industriali din Europa, acestia urmand sa aiba drepturi si indatoriri, conform cu noul lor statut de "persoane electronice", dupa cum specifica proiectul remis Comisiei Europene.

Noua revolutie industriala ii forteaza pe alesii europeni sa regandeasca rolul robotilor in societate, dar in acelasi timp si sistemul de impozitare al acestora, informeaza CNBC.

Pe langa rolul tot mai pregnant al robotilor din fabrici, numarul potentialelor "persoane electronice" este in crestere si in alte domenii, ca ingrijirea personala si sanatatea, ceea ce alimenteaza teama maselor de amenintarea somajului, a inegalitatii sociale si a alienarii.

Motiunea initiata pe 31 mai arata ca nivelul ridicat de inteligenta, profunzimea si autonomia robotilor necesita regandirea intregului sistem legal: de la impozitare si pana la responsabilitatea juridica a acestora, precizeaza business24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.