Fondul Public de Investitii al Arabiei Saudite cauta bancheri seniori de top, pentru a ajuta regatul sa conduca catre ceea ce ar putea fi cel mai mare fond suveran din lume.

Fondul, care detine active de 100 de miliarde de dolari in companiile locale, va lucra cu firma americana Korn Ferry International pentru a angaja executivi in cadrul companiei, inclusiv pe partea de risk management, private equity, real estate. Arabia Saudita cauta cei mai experimentati candidati internationali.

Arabia Saudita se pregateste pentru sfarsitul epocii petrolului prin extinderea PIF (Fondul Public de Investitii), care ar urma, intr-un final, sa controleze 2.000 de miliarde de dolari, potrivit declaratiilor de luna aceasta ale printului saudit Mohammed bin Salman, scrie Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Arabia Saudita va vinde actiuni de la Aramco, pe care le va transfera fondului care ar urma sa faca investitii in modalitati de finantare a guvernului, diferite de petrol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.