Principalii exportatori de petrol isi consuma activele castigate din comertul de titei intr-un ritm accelerat, ceea ce pune presiune pentru atingerea unei intelegeri pentru plafonarea productiei in speranta unei cresteri a preturilor.
Cele 18 tari care se vor intalni duminica, la Doha, pentru a discuta plafonarea productiei au cheltuit deja 315 miliarde de dolari din rezervele valutare – aproximativ o treime din total – de la debutul crizei petrolului din septembrie 2014, potrivit datelor Bloomberg. In ultimele luni din 2015, rezervele au scazut cu 54 de miliarde de dolari, cea mai mare scadere trimestriala de la debutul crizei, scrie Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Consumarea rezervelor are consecinte care se abat si in afara tarilor exportatoare de petrol, afectand fonduri de investitii precum Aberdeen Asset Management si pietele valutare globale. ”Ne asteptam ca 2016 sa fie inca un an dificil pentru majoritatea statelor”, a spus Abhishek Deshpande, analist la Natixis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.