Stilul de conducere, facilitatile sociale date de companie, contributia companiei la dezvoltarea personala, mediul prietenos sau nu de la locul de munca, solicitarile fizice permanente, conditiile de lucru, majorarea salariilor, sunt elemente care contribuie la stabilitatea fortei de munca.

Incepand cu anii 2000, migratia fortei de munca in Europa a marcat peformanta unitatilor de productie. Putini manageri de fabrica au anticipat acest lucru, astfel incat sa-si ia masuri de precautie.

„Din anul 2007 migratia a cunoscut cote tot mai mari in randul specialistilor din industrie, fie ca este vorba de muncitori necalificati sau cu inalte calificari, tehnicieni, ingineri, proiectanti. Acest fenomen perturba planificarea productiei, termenele de livrare catre clienti, nivelul de calitate etc. Pentru a putea tine piept acestor efecte, managerii companiilor de productie recurg la diferite metode cu efect imediat dar nu de lunga durata. Solutiile de lunga durata sunt mai dificil de implementat si necesita pe langa pricepere manageriala si o sustinere din partea managementului de top.“, spune Ligia Neacsu, CEO al companiei Best Smart Consulting, specializata in furnizarea de servicii de training pentru management industrial.

Best Smart Consulting a fost infiintata in anul 2007, dar a intrat pe nisa programelor de training industrial din 2012, scrie MEDIAFAX.

Compania ofera trei tipuri de programe de training („academii“), in functie de tipul cursantilor vizati: management operational (programe destinate managerilor din departamentele de productie- ingineri, planificatori, managerilor de mentenanta, calitate, tehnic, dezvoltare, ingineri de proces si produs etc.), coordonarea productiei (pentru manageri de linie, managerilor de schimb/tura) si achizitii si supply chain (pentru managerii care gestioneaza toate activitatile din zona intrarilor de materii prime si materiale in procesul de fabricatie - achizitori, logisticieni, responsabili subcontractare, managementului superior ).

Compania a instruit peste 400 de cursanti in 2015.

Citeste si:
Ce sunt firmele de recrutare a forței de muncă și în ce constă...
Ce sunt firmele de recrutare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.